Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Linnea Henriksson leder Idol med Pär Lernström - Idol 2019

I den sjunde fredagsfinalen får Pär Lernström förstärkning av ingen mindre än Linnea Henriksson.
- Det känns skönt att bara vara här och njuta av publik och bra musik och inte riskera att åka ut! Säger Linnea och skrattar.

På fredag sjunger idolerna duetter med några av Sveriges största artister, däribland Carola och Sabina Ddumba. Men även Pär Lernström får en stjärna vid sin sida. Linnea Henriksson gör debut som TV-programledare och kommer leda fredagsfinalen tillsammans med Pär.

- Jag tycker väldigt mycket om Pär. Som gammal deltagare har man perspektiv på vad Pär betyder för Idolerna. Så det känns väldigt fint att få stå bredvid honom och viska mellan tagningarna att jag tycker att han gör ett fantastiskt jobb, säger Linnea.

Linnea, som var med i Idol 2010, ser tillbaka på Idol-tiden med mycket glädje och stolthet.

- För mig var det ett sätt att lära mig axla rollen som artist, att man ska lyckas ta scenen på egen hand. Det känner jag att jag har fortfarande stor glädje av.

Hon ser även mycket likheter mellan årets säsong och säsongen hon själv var med i:

- Jag tycker att jag känner igen mitt år i årets Idol för att folk gör ganska olika grejer så man ser sig inte som konkurrenter utan som kollegor och det är fint. 

Just nu är Linnea aktuell med sin Jul-EP som hon ska ut och turnera med i vinter. I vår ser du henne leda Melodifestivalen tillsammans med David Sundin och Lina Hedlund.

Missa inte Idol på fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.