Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Allt du behöver veta inför finalen av Idol 2019

Blir det Freddie Liljegren eller Tusse Chiza som vinner Idol 2019? Den stjärnsprakande finalen sänds från Globen den 6:e december. Här hittar du all information om hur du följer hela Idolkvällen!

Årets höjdpunkt är här! Det är dags att kora vinnaren av Idol 2019. Här hittar du info om allt från hur du hänger med på röda mattan-mingel till var du ser första intervjun med vinnaren. 

Låtarna
Eget val:
Freddie Liljegren – ”Where The Streets Have No Name” - U2
Tusse Chiza – ”There’s Nothing Holdin’ Me Back” - Shawn Mendes 
Tittarnas val:
Freddie Liljegren – ”Uptown Funk” - Mark Ronson, Bruno Mars
Tusse Chiza – ”Rise Like A Phoenix” - Conchita Wurst 
Vinnarlåten: 
Freddie Liljegren – ”Rain”
Tusse Chiza – ”Rain”

Gästartister:
Westlife
Miriam Bryant

Finalkvällen börjar redan 17:45 med ett försnack på Idols och TV4:as Facebook-sida, som leds av Edvin Törnblom. Träffa kändisar på röda mattan, häng med backstage och känn pulsen inne i Globen!
Dessutom kommer Beiron och Wilmer, som du kunde se i Idol tidigare i höstas, guida dig genom hela Idolfinalen live på Idols Facebook-sida.

Idolkvällen:
17:45 Edvin Törnblom sänder live på Idol och TV4:as Facebook-sida från röda mattan och backstage!
20:00-21:30 Idolfinal
20:00-21:30 Beiron och Wilmer sänder live på Idols Facebook-sida
22:25-22:45 Resultatshow
22:45-23:15 Idol Extra
23:15 Idolkvällen är slut.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.