Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Inköpslista julbord ”Malou Efter tio 13 december”

Tallrikar: 

Swedish Grace Winter Tallrik flat 27 cm 

Swedish Grace Tallrik flat 21 cm Snö 

Swedish Grace Winter Tallrik flat 17 cm 

från Rörstrand

Skålar: 

Rua Nova Skål Grön 12 cm 

Rua Nova Skål 16 cm Grön

från Bordallo Pinheiro

Swedish Grace Winter Skål 30 cl 

Swedish Grace Winter Skål 60 cl

Swedish Grace Winter Skål 1,7 L

från Rörstrand

 

Glas: 

Mystery Vinglas 26 cl 

Romance Tumbler Guldkant 29 cl

Mystery Champagneglas 20,5 cl

Romance Snapsglas Guldkant 6 cl

från Table Top Stories

 

Bestick: 

Fjord Förrättsbestick 8 delar 

Fjord Bestickset 16 delar

Fjord Serveringsset 5 delar

från Hardanger Bestikk

 

Ljusstake: 

Constella Ljusstake 10 hållare 32x18 cm Mässing 

Constella Glasinsats 5-pack

från Klong

Vas: 

Celebration Vas Ellips Klar 15x25 cm 

från Table Top Stories

 

Ljussläckare: 

Rumours Ljussläckare Mässing 

från Table Top Stories

 

Tändstickor: 

Tändstickor 60 st Ros 

från Eldstickan

 

Stort tack till Cervera! 

IVA-sjuksköterskans rapport inifrån sjukvården: ”Folk mår dåligt”

Antalet coronapatienter fortsätter att öka på sjukhusen. Och bland landets vårdpersonalen finns en stor oro över att vi är på väg mot en lika tuff situation som i våras. Intensivvårdssjuksköterskan Eveline Jacobson ger oss en lägesrapport inifrån sjukvården, och psykiatern och suicidforskaren Ullakarin Nyberg gästar studion för att ge råd om hur man hanterar oro, ångest och isolering.

Professor Micael Dahlen: Det ger mening i livet

Lagom till fredagsmyset ska vi ta oss an frågan: Vad är meningen med livet? En fråga som nog de allra flesta ställt sig någon gång och som vänts och vridits på av många stora tänkare sedan tidernas begynnelse. Micael Dahlen, professor vid Handelshögskolan och författare tänker kring detta ämne.

Ärkebiskopen: Försök omvandla oron till kärlek

På söndag är det första advent, en tid på året då många väljer att besöka kyrkan för att lyssna på stämningsfull julmusik. Men budskapet från regeringen och trossamfunden kan inte bli tydligare: Stanna hemma i år, och ställ om. Ärkebiskopen Antje Jackelén delar med sig av sina tankar i pandemitider. Och så tänder Malou von Sivers det första ljuset.

Analysen av Trumps leende: ”Får jobba med musklerna”

När fler och fler ute i samhället bär munskydd försvinner ett av våra viktigaste sociala smörjmedel – leendet. Psykologen Per Naroskin och journalisten Göran Everdahl har fördjupat sig i leendenas hemligheter.

Därför klarar sig fler som blir sjuka i corona: ”Ska vara aggressiva”

Antalet covid-sjuka och inlagda på sjukhus stiger just nu brant i nästan hela landet. Vi närmar oss siffrorna från i våras när det var som allra värst. Men det är inte lika många som dör nu. Dödligheten på svenska sjukhus har halverats sedan i mars. Överläkaren Johan Styrud om vad vården lärt sig hittills och hur nya rön tillämpas i vården av covid-sjuka. Samtidigt är han tydlig med att alla måste vara försiktiga.

Hundcoachen: Så kommunicerar du med din hund

Hundcoachen Fredrik Steen är en känd tv-profil men det är första gången som han nu berättar om de problem han haft som gjort att han har lättare i umgänget med hundarna än med andra människor. Han pratar om hur man bäst kommunicerar med sin hund, och alldeles särskilt pratar han om den hundras som nu väntas bli på modet efter Joe Bidens tillträde i Vita huset – schäfern!

Ernst Brunner avslutar författarkarriären: ”Har tagit slut”

Ernst Brunner, en av 90-talets mest eftersökta författare, har hållit sig borta från rampljuset under flera år. Nu ger han en sista intervju för att tacka för sig och avsluta sin författarkarriär. Det sista verket blev serien om historiska storheter som nu avslutas med bildhuggaren Tobias Sergel.

Utbildningsministern: Då kan skolorna stänga – ”Tvekar inte”

Utbildningsminister Anna Ekström (S) om de nya distansreglerna på gymnasieskolorna som började gälla i veckan. När kan det bli aktuellt att stänga skolorna helt? Vi har också med oss en lärare från Östra Real om hur det fungerar i praktiken med avstånd och distansarbete.

Stina om systerns kamp mot anorexin: ”Var arg på henne”

När Nanna Helsén var 15 år insjuknade hon i anorexi. Hennes tillstånd blev snabbt livshotande och hon lades in på sjukhus. Kvar hemma fanns lillasyster Stina - med ett alldeles för stort ansvar och en känsla av att vara övergiven. Nu har systrarna skrivit boken ”Välkommen till helvetet” där de tillsammans berättar om vad som hände, med dom själva och familjen under den här tiden.