Oscarsgalan

Oscarsgalan är den årliga amerikanska galan där världens mest prestigefyllda filmpris delas ut.

Så ser du Oscarsgalan live på TV4 - exklusiv galasändning

Efter att ha visat både Emmy-galan och Golden Globe fortsätter galafrossan på TV4 och TV4 Play. Nu visas Oscarsgalan natten mot måndag den 10 februari.
Inför Oscarsgalan storsatsar TV4 med en egen studio där Tilde de Paula Eby är programledare och på plats på röda mattan i Hollywood finns Pär Lernström.

-  Jag brukar sitta uppe och titta på Oscarsgalan och det känns sjukt kul att nu få uppleva det på plats på röda mattan. Jag hoppas kunna roffa till mig ett snack eller två med någon av de största stjärnorna, säger Pär Lernström.

På Oscarsgalan delas världens mest prestigefyllda filmpris ut och allt kommer i år sändas live på TV4 och TV4 Play. Kvällen till ära sänder Tilde de Paula Eby live med inbjudna spännande gäster och experter i studion. Gäster under kvällen är bland andra filmrecensenten Wanda Bendjelloul, skådespelerskan Bahar Pars, journalisten Parisa Amiri, regissören Hannes Holm och manusförfattaren och regissören Edward af SillénPär Lernström kommer att vara på plats på röda mattan i Hollywood och rapporterar direkt om allt som händer kring den storslagna galafesten.

-  Oscarsgalan är en nästan overklig gala! Galornas gala! Jag ser fram emot en fantastisk natt med glitter och glamour. I studion kommer vi att ha gäster som kan allt om film, stjärnorna och de olika kreationerna som ju är en stor del av den här kvällen och natten. Kul att få uppleva det här från första parkett, säger Tilde de Paula Eby.

Emmy-galan och Golden Globe har redan sänts på TV4 Play och närmast väntar Grammy Awards och svenska Grammis 2020 innan det är dags för Oscarsgalan.

-  Det råder redan galafrossa på TV4 Play men nu har också galornas gala flyttat hem till TV4. Våra tittare älskar dessa galor lika mycket som vi, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

På plats i Stockholm är också TV4 Nyheternas Thomas Ritter för att rapportera de senaste nyheterna från Hollywood.

Sändningstider:

-  Oscarsgalan sänds natten mot måndag 10 februari på TV4 och TV4 Play.

  • 23:30 - 00:30 Oscarsgalan - studio

  • 00:30 - 02:00 Oscarsgalan - röda mattan

  • 02:00 - 05:30 OSCARS® 2020

"Parasit" blir historisk Oscarsvinnare

Under Oscarsgalan 2020 blir sydkoreanska "Parasit" historisk genom att som första film någonsin prisas med en Oscar för bästa film som talas på ett språk som inte är engelska. Totalt vann Parasite fyra Oscarsstatyetter under kvällen.

Greta Thunberg dök upp på Oscarsgalan 2020

"Det som fick mig att öppna ögonen var vad som höll på att hända med vår miljö." Under Oscarsgalan 2020 dök Greta Thunberg upp när det var dags att dela ut pris till bästa dokumentärfilm.

Trailer: Oscarsgalan 2020

Följ med på årets upplaga av Oscarsgalan! Tilde de Paula Eby gästas i studion av experter inom film, mode och kändisar. Pär Lernström rapporterar direkt från röda mattan i Hollywood och därefter sänds hela Oscarsgalans prisutdelning.

Här är alla nominerade till Oscarsgalan 2020

Idag släpptes årets nomineringar till Oscarsgalan 2020. Det är den 92:a galan i ordningen och totalt ska 24 statyetter delas ut. Du ser hela galan live på TV4 Play och TV4 den 9 februari klockan 23.30.