Så gör du Marie Mandelmanns bivaxtyg
2020-01-14
Här kan du se hur du gör Marie Mandelmanns bivaxtyg.
Ingredienser:
Tunna tygstycken
Bivax – eget eller färdigt ekologiskt bivax
Gör så här:
Sätt på ugnen på 125 grader.
Klipp till de tunna tygerna i ca 50 ggr 50 cm stora bitar. Eller storlek efter behov.
Lägg bakplåtspapper på en plåt så att inte bivaxet smälter ner i plåten. Lägg tyget på bakplåtspappret. Riv bivaxet med ett rivjärn på den grova sidan. Lägg det rivna bivaxet jämt fördelat över tygstycket.
Låt stå i ugnen på 125 grader tills bivaxet smält ner över duken. Häng upp tygstyckena på en tvättlina så de får stelna och hålla sig räta.
För att lättare kunna rengöra rivjärnet kan det stå i ugnen en stund så bivaxet smälter och rinner av.