Oscarsgalan

Oscarsgalan är den årliga amerikanska galan där världens mest prestigefyllda filmpris delas ut.

Skriv ut Oscarsnomineringarna 2020 och tippa vinnarna

Kvällen för alla stora filmälskare är snart här! Den 9 februari sänds Oscarsgalan på TV4 Play och TV4 med start klockan 23.30. Vilka tror du tar hem Oscarsstayetterna?

Tippa vilka ni tror blir årets vinnare: Ladda ner och skriv ut nomineringarna här!

Kvällen till ära sänder Tilde de Paula Eby live från en studio i Stockholm med inbjudna spännande gäster och experter. Pär Lernström är på plats på röda mattan i Hollywood och rapporterar direkt om allt som händer kring den storslagna galafesten. 

På Oscarsgalan delas världens mest prestigefyllda filmpris ut och allt kommer i år sändas live på TV4 och TV4 Play. Samla alla filmälskande vänner till en Oscarskväll och följ livesändningen direkt från Hollywood.Vilken film prisas med en Oscarsstatyett? Vilka får pris för bästa huvudroll?

Sändningstider:

Oscarsgalan sänds natten mot måndag 10 februari på TV4 och TV4 Play.

  • 23:30 - 00:30 Oscarsgalan - studio

  • 00:30 - 02:00 Oscarsgalan - röda mattan

  • 02:00 - 05:30 OSCARS® 2020

"Parasit" blir historisk Oscarsvinnare

Under Oscarsgalan 2020 blir sydkoreanska "Parasit" historisk genom att som första film någonsin prisas med en Oscar för bästa film som talas på ett språk som inte är engelska. Totalt vann Parasite fyra Oscarsstatyetter under kvällen.

Greta Thunberg dök upp på Oscarsgalan 2020

"Det som fick mig att öppna ögonen var vad som höll på att hända med vår miljö." Under Oscarsgalan 2020 dök Greta Thunberg upp när det var dags att dela ut pris till bästa dokumentärfilm.

Trailer: Oscarsgalan 2020

Följ med på årets upplaga av Oscarsgalan! Tilde de Paula Eby gästas i studion av experter inom film, mode och kändisar. Pär Lernström rapporterar direkt från röda mattan i Hollywood och därefter sänds hela Oscarsgalans prisutdelning.

Så ser du Oscarsgalan live på TV4 - exklusiv galasändning

Efter att ha visat både Emmy-galan och Golden Globe fortsätter galafrossan på TV4 och TV4 Play. Nu visas Oscarsgalan natten mot måndag den 10 februari.
Inför Oscarsgalan storsatsar TV4 med en egen studio där Tilde de Paula Eby är programledare och på plats på röda mattan i Hollywood finns Pär Lernström.

Här är alla nominerade till Oscarsgalan 2020

Idag släpptes årets nomineringar till Oscarsgalan 2020. Det är den 92:a galan i ordningen och totalt ska 24 statyetter delas ut. Du ser hela galan live på TV4 Play och TV4 den 9 februari klockan 23.30.