Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Här är topp 12 i Sveriges mästerkock 2020

Efter en händelserik audition och ett dramatiskt slutkval i Gävle har juryn äntligen utsett de tolv finalister som kommer att förgylla onsdagarna i tv-rutan under våren.

- Årets härliga gäng är oerhört kreativa och imponerar med en väldig hög nivå på sin matlagning. Dessutom har flera av dem ett internationellt fokus vilket resulterar i spännande rätter med influenser från andra länder, säger jurymedlemmen Mischa Billing.

Tillsammans med jurykollegorna Leif Mannerström och Markus Aujalay har hon letat efter skickliga hemmakockar över hela landet i jakten på Sveriges nästa mästerkock. Inför publik i Täby Centrum fick de sedan presentera sin bästa maträtt för juryn. Fyrtio glada amatörkockar tog sig vidare till slutkvalet i Gävle där de ställdes inför flera tuffa utmaningar innan juryn till slut enades om vilka tolv som skulle bli årets finalister.

I år valde juryn även att låta en tävlande gå vidare direkt till Efter stängning. Det är 26-åriga Agnes Ros från Stockholm som får denna unika möjlighet.

- Vi såg att Agnes hade en stor potential men samtidigt var finalplatserna slut. Då bestämde vi oss för att låta henne få chansen att briljera i mitt eget program Efter stängning, säger Markus Aujalay.

Agnes blir därmed den första som de utslagna kockarna kommer att få tävla mot i Efter stängning med start 29 januari på TV4 Play och Sjuan.

Här är topp 12 i Sveriges mästerkock 2020: 

Tetyana Martyn, 35 år, rekryterare, Svedala.
Christoffer Nordin, 31 år, egenföretagare, Onsala.
Roy Nader, 32 år, fiskhandlare, Stockholm.
Sofia Henriksson, 26 år, videospelstestare, Stockholm.
Maria Manning, 48 år, trädgårdsdesigner, Torslanda.
Edvard Wistedt, 40 år, försäljningsansvarig, Märsta.
Jens Kingborg, 56 år, expansion leader, Helsingborg.
Sofi Warenfalk, 38 år, modedesigner, Göteborg.
Sandra Skepparman, 42 år, köksarkitekt, Hässelby.
Victor Munthe, 26 år, student, Uppsala.
Lisa Gruneau, 28 år, filmkoordinator, Bromma.
Magnus Eriksson, 32 år, områdeschef, Kvicksund.


Wild card till ”Efter stängning”:

Agnes Ros, 26 år, marknadsförare, Stockholm.

Sveriges mästerkock sänds varje onsdag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.