Grammisgalan

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den 37:e upplagan av Grammis. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den 37:e upplagan av Grammis. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.

Se exklusiva artistuppträdanden under Grammisgalan – live på TV4 Play

Den 6 februari sänder TV4 Play och TV12 Grammisgalan 2020. De nominerade artisterna Benjamin Ingrosso, Amason och Smith & Thell gör liveuppträdanden på galan och även nykomlingarna Daniela Rathana och Moonica Mac. Tidigare Grammisvinnarna Imenella och Bo Kaspers Orkester ser du också göra exklusiva uppträdanden på galan.

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Amason har sedan första singeln som släpptes i början av 2013 varit en given del av den svenska musikvärlden och i år är de nominerade till både Årets alternativa pop och Årets kompositör. Benjamin Ingrosso har senaste åren släppt flera hitlåtar och fortsatt att göra succé och är nu nominerad till Grammis i kategorin Årets pop. Smith & Thell är den svenska pop- och låtskrivarduon som förutom att vara nominerade till sin första Grammis i kategorin Årets kompositör också gör världspremiär med nya singeln ”Goliath” när duon uppträder på Grammis 2020.

Grammis 2020 sänds den 6 februari live från Annexet i Stockholm. Galan leds av värdparet Amie Bramme Sey och Rennie Mirro och sänds på TV4 Play och TV12 klockan 19:30-22:00.


Daniela Rathana.


Bo Kaspers Orkester.


Imenella.


Amason.


Smith and Thell.


Moonica Mac.

Här är alla vinnarna från Grammisgalan 2020 på TV4 Play

Årets Grammisgala sändes live på TV4 Play där 2019 års mest uppmärksammade artister, musiker och kreatörer prisades i 21 kategorier. Molly Sandén var femfaldigt nominerad och tilldelades totalt tre priser i kategorierna Årets album, Årets artist och Årets pop på galan. Einár tilldelades två priser i kategorierna Årets hiphop och Årets nykomling och Tim ”Avicii” Bergling tilldelades pris i Årets elektro/dans och Årets låt.

Trailer: Grammisgalan 2020

Årets största musikgala närmar sig. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut. Se Grammisgalan live på TV4 Play och TV12 torsdag 6 februari kl 19.30.

Carl Falk nominerad för Aviciis album: "Det känns fint och värdigt."

Carl Falk berättar om arbetet med Aviciis album "TIM". Carl Falk är Grammisnominerad till Årets kompositör tillsammans med en rad välkända namn: Tim Bergling, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark, Isal Alvérus, Joakim Berg, Lucas Von Bahder, Marcus Thunberg Wessel och Martin Svensson. Han är även nominerad till Årets producent tillsammans med Tim Bergling, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark, Carl Falk, Lucas Von Bahder, Marcus Thunberg Wessel.

Alla vinnare i Grammisgalan 2019

Årets Grammisgala i TV4 Play är över. Robyn och Seinabo Sey var nominerade till hela fem grammisar vardera på årets gala.
De blev också galans stora vinnare med priser i två olika kategorier.