Mandelmanns gård

Familjen Mandelmann består av Marie, Gustav och deras fyra barn. De driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen. Här följer vi familjen i deras arbete på gården – i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter.

Tryck egen tapet med schabloner

Marie Mandelmann gör en egen tapet med schabloner som hon själv ritat. Såhär gör du.

Välj ett motiv som du gillar och rita upp det på ett vanligt ritpapper.

Ta ett annat ritpapper och pensla det med linolja och terpentin på båda sidor. Låt torka.

Pappret blir genomskinligt av linoljan och terpentinen och kan läggas på schablonen så att den lyser igenom.

Ta en vass kniv och skär ut schablonen på det genomskinliga pappret. Pensla gärna schablonpappret med Schellack som står emot väta. Det går också att skära ut schablonen i genomskinlig styv plast som går att torka av.

Tejpa fast schablonen lätt på väggen med maskeringstejp och dutta på äggoljetemperafärgen med svamp eller pensel till önskat mönster.

Här hittar du också receptet på hur du gör din egen äggoljetemperafärg.

Lycka till

Går det att göra ett LUGNT kosläpp?

Kosläpper på Djupadal har en förmåga att kunna spåra ur en aning. Detta året har Gustav Mandelmann precis opererat knät så det måste gå lugnare till än vanligt. Kommer hans plan att hålla? Går det att ha ett lugnt kosläpp?

Så gör du en kolmila

Här kan du läsa hur man gör en kolmila likt den Gustav och Marie Mandelmann gör i Mandelmanns gård.

Trailer för säsong 4 av Mandelmanns gård

Den 7 januari 2020 är det start för en ny säsong hos Mandelmanns! Efter förra årets extrema torka då Marie och Gustav fick skicka alla sina får till slakt har det blivit dags att berika gården med ett gäng Gotlandsfår, som är en mycket tålig ras och klarar extrema väderförhållanden. Den här odlingssäsongen läggs också stort fokus vid att odla ännu fler klimatsmarta grödor, det blir bland annat linser och vintertomater.

Rösta på dina TV4-favoriter i Kristallen

Nu har du möjligheten att rösta på tittarnas favoriter i de tre publikpriserna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare samt Årets program i Kristallen. De nominerade från TV4 är Tilde de Paula Eby, David Hellenius och Mandelmanns gård.

Sista avsnittet för säsongen

Gustav och Marie bygger en bro i dammen, samlar frön och kastanjer. Nya kalven Fjäll flyttar in och Gustav och Marie firar Mårtensafton.

Så gör du yoghurt

Mandelmanns yoghurt - Inget går upp mot att börja dagen med egen yoghurt.

Så odlar du fläder

Ett danskt ordspråk lyder: "Där fläder ej vill gro, kan ingen människa bo."

Smör for life

Marie visar hur man kärnar smör.