Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Ingen medarbetare som jobbar med våra produkter, tjänster och vårt innehåll ska behöva känna sig utsatt eller trakasserad. Vår trovärdighet, omsorgen om våra medarbetare och hur vi agerar utgör en av vår mest värdefulla tillgångar. Vi är därför måna om att oegentligheter som allvarligt kan skada medarbetare eller verksamheten uppmärksammas och utreds så tidigt som möjligt.

Om det trots vårt arbete med arbetsmiljö och etik händer att lagar och regler bryts ska du som jobbar i våra produktioner i första hand rapportera det till din närmaste chef eller annan chef inom organisationen som du har förtroende för.

Det finns tillfällen där det inte är möjligt. Av den anledningen har TV4 Media en visselblåsartjänst som kan användas för att uppmärksamma allvarliga fall av oegentligheter som strider mot lagar, etik, moral eller den code of conduct som gäller på våra produktioner. Genom den tjänsten kan medarbetare och samarbetspartners lämna information och samtidigt vara garanterade total anonymitet. Alla anmälningar tas emot och utreds.

Vad kan anmälas?

Datainspektionen och Dataskyddslagen reglerar vad och vilken information som får lämnas och hanteras via en visselblåsartjänst.

Exempel på saker som kan anmälas via systemet är mycket allvarliga former av diskriminering och trakasserier, stora brister i säkerheten på arbetsplatsen, misstanke om ekonomisk brottslighet, korruption, intressekonflikt, utpressning, missförhållanden gällande hållbarhetsfrågor eller andra allvarliga oegentligheter som rör företagets vitala intressen eller enskildas liv och hälsa, såsom allvarliga miljöbrott. 

Du behöver inte ha bevis för din misstanke men det är viktigt att alla anmälningar sker i god tro och enligt de här riktlinjerna.

Så gör du en anmälan

Här kan du göra en anmälan

Du måste ange en särskild kod när du loggar in i tjänsten, så att mottagaren vet vilket företag du vill anmäla. Företagskoden för TV4 Media är pdb146

Förbered detaljerna i din anmälan innan du loggar in, så att du har dem lätt till hands. Var tydlig med om du arbetar på TV4 Media eller i en extern produktion.

Du behöver inte ange vem du är eller några kontaktuppgifter. Väljer du att vara anonym är det enda sättet att få svar att logga in på tjänsten igen med den kod du får från systemet när du skickar in ditt ärende. Så tänk på att spara koden.

Oberoende aktör tar hand om visslingen

TV4 Media använder en extern leverantör för rapporteringssystemet, säkerhetsföretaget 2Secure. Det gör det möjligt att vara helt anonym vid en anmälan. Vår visselblåsartjänst hanteras med total sekretess av 2Secure, tillsammans med en ethics- and compliance officer på TV4:s juridikavdelning.

Andra ärenden och klagomål

Är du tittare eller användare av våra tjänster och har frågor, åsikter eller klagomål, kontakta tittarservice, som gärna besvarar dina frågor.

Du kan inte använda visselblåssystemet för den typen av ärenden. Sådana anmälningar hanteras eller besvaras inte i den tjänsten.

 

TV4 utvecklar ny dramaserie om Knutbyfallet

PROGRAMINFORMATION
TV4 och C More utvecklar en dramaserie som baseras på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby.

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie

TV4 och C More gör en ny dramaserie av Hans Rosenfeldts senaste succébok Vargasommar. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.