Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Norrländsk bussturné och Idolfestival när TV4 letar nya talanger till Idol 2020

Nu är det äntligen dags för alla som drömmer om att bli artist att söka till Idol 2020.

Nytt för i år är att auditionturnén växer för att ge ännu fler av landets dolda musiktalanger chansen att bli upptäckta. Turnén startar i Åre, Idolbussen åker sen vidare genom Norrland för att avslutas med en stor Idolfestival i Kungsträdgården i Stockholm. Där finns artister, Idoljuryn, Pär Lernström - och chansen att göra en audition. 

– Efter en fantastisk Idolhöst 2019 ser vi väldigt mycket fram emot att finkamma landet på nya musiktalanger. Det känns extra kul att få komplettera vår auditionturné med en bussturné i Norrland och en magnifik Idolfestival den 25 april. Jag vill verkligen uppmana alla som drömmer om en karriär som artist att söka, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2019.

Under årets auditionfas kommer Idol, förutom klassiska auditions, även att åka på en stor bussturné i Norrland. Bussturnén startar i Åre lördag 22 februari och avslutas i Örnsköldsvik 27 februari. Utöver det kommer auditions att ske i Sundsvall, Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Juryn består även i år av stjärnkvartetten Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

– Anledningen till att jag älskar att sitta med i Idoljuryn är just för att jag får vara med och upptäcka Sveriges framtida artister. Idol är en alldeles unik möjlighet för den som sitter på artistdrömmar. En möjlighet som man absolut ska ta tillvara på och söka, säger Nikki Amini.

– Jag är väldigt glad att vi har med oss vår rutinerade och proffsiga jury även denna säsong. Jag vet att de längtar efter att få upptäcka massor av nya talanger, från hela Sverige, säger Malin Knave.

SÖK TILL IDOL HÄR:
Klicka här för att registrera dig i vårt castingsystem.

Bussturné

22/2, Åre Torg, 09.00

23/2, Storuman – Fredens Torg, 10.00

24/2, Jokkmokk- Parken (Stortorget 4), 09.00

25/2, Luleå- Luleå Universitet, 09.00

26/2, Umeå-Umeå Campustorget, 09.00

27/2, Örnsköldsvik- Stora torget Örnsköldsvik, 10.00

Audition

Sundsvall, Stadshuset 8 mars, 08.00

Göteborg, Gothia Towers 15 mars, 08.00

Helsingborg Arena 29 mars, 08.00

Stockholm 25 april (Idolfestival)

Idol vann en kristall 2018 i kategorin Årets underhållningsprogram.

Svar på vanliga frågor om att söka till Idol 2020 - klicka här!

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.