Extern länk
Början på sidans innehåll

Sjölyckan

Sjölyckan

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska samsas medan mulltoan krånglar, någon nallar lite för mycket ur roséboxen och grannarna gnäller på nya bryggbygget. Välkommen till Sjölyckan!En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska s...

Regnkaos drabbade Sjölyckan

Inspelningen av komediserien Sjölyckan drabbades av ett regnoväder som skapade stora problem när de somriga pressbilderna skulle tas. Här visar vi för första gången hur det såg ut bakom kulisserna.

Planen var att skådespelarna skulle fotas i en somrig miljö vid Sjölyckan-huset men regnovädret blev bara värre och värre vilket ledde till att produktionen fick ställa om hela schemat för inspelning och fotografering.

- Skådespelarna tvingades ta skydd under paraplyer och en provisorisk presenning för att inte blöta ner sig själva, sommarkläderna och verandan där bilden skulle tas. I bildredigeringen ersattes den regngrå himmelen av en somrig blå. Men vi passade samtidigt på att ta en alternativ bild som visar hur det verkligen såg ut den dagen, berättar Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Sjölyckan. 

Henrik Schyffert tycker att det finns stor humor i kontrasten mellan de två bilderna. 
- Den här bilden säger allt om svensk sommar. Vi tror att vi ska få njuta av sol och ledighet tillsammans med nära och kära. Istället spenderar vi semestern på en veranda i ösregn med släktingar som skapar irritation bara de öppnar munnen, säger Henrik Schyffert.

Premiär lördag 4 april 21.30 på TV4.

Se avsnitten redan nu på C More >>