Extern länk
Början på sidans innehåll

Bäckström

En originalserie baserad på Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarien Evert Bäckström. I huvudrollen ser vi Kjell Bergqvist.En originalserie baserad på Leif GW Perssons böcker om kriminalkomm...

Rekordsiffror för premiären av Bäckström

Kriminaldramat Bäckström med Kjell Bergqvist i huvudrollen älskas av tittarna. Efter två veckor på C More står det klart att seriens premiär är den mest framgångsrika på C More någonsin. Konsumtionen av serien är rekordstor, samtidigt som en betydande tillströmning av nya användare till C More sker.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: Foto: TV4/C More

- Det är förstås väldigt roligt att så många har börjat följa den odräglige och korrupta konstapeln Evert Bäckström. Skulle vi fråga karaktären Bäckström skulle han nog ta åt sig äran helt och hållet själv - han är ju oumbärlig för mänskligheten! Jag själv konstaterar att Bäckström är en serie som bjuder på klassiskt kriminaldrama med en twist av humor och komik - och det verkar publiken gilla, säger Kjell Bergqvist som spelar huvudkaraktären Evert Bäckström.

Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, gläds åt att så många tittare har hittat till Bäckström.

- Bäckström har haft en otroligt stark start på C More, så pass stark att premiären alltså är vår mest framgångsrika hittills. Aldrig har så många användare bänkat sig framför en av våra serier på så kort tid. Det är ett styrkebesked av Kjell Bergqvist och resten av Bäckström-gänget som har lyckats skapa ett kriminaldrama med en varm och humoristisk ton. Detta gör serien helt unik i sin genre. I tider som dessa behövs tv som samlar Sverige mer än någonsin, och vi är stolta och glada att C More och TV4 erbjuder just det.

Bäckström är en ny originalserie i sex delar som hade premiär på C More den 23 mars. Första avsnittet premiärvisas på TV4 på tisdag den 7 april klockan 21.00.

Om Bäckström

Bäckström bygger på Leif GW Perssons böcker om den kontroversielle och självgode mordutredaren Evert Bäckström. Bäckström måste jobba i uppförsbacke när ett kvinnokranium hittas i skärgården, och mysteriet bara växer när offrets identitet klarläggs. I rollistan syns bland andra Kjell Bergqvist, Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Elvis Stegmar, Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg och Peshang Rad.

Bäckström produceras av Georgie Mathew/Yellow Bird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i VästNiva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Jonathan Sjöberg är konceptuerande regissör och huvudförfattare. Andreregissör är Amanda Adolfsson och andreförfattare är Dennis MagnussonBanijay Rights hanterar den internationella distributionen.