Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Stjärnornas stjärna bidrar till Radiohjälpens arbete

Ikväll är det dags för deltagarna i Stjärnornas stjärna att sjunga opera. Avsnittet kommer att tillägnas de personer som drabbas extra hårt av den pågående coronapandemin.
– Alla intäkter från påskaftonens röstning kommer oavkortat att gå till Radiohjälpen och deras arbete för att stödja organisationer som jobbar med riskgrupperna, säger Petra Mede.

Under påskaftonens avsnitt av Stjärnornas stjärna är det operatema och Rickard Söderberg agerar gästcoach. Alla pengar som kommer in via lördagens telefonröstning går till Radiohjälpens insatser för de som drabbas hårdast av viruset och isoleringen i Sverige.

Pengarna kommer att gå till människor i riskgrupper eller som lever i social och ekonomisk utsatthet. Operatemat i Stjärnornas stjärna är ett av de mest uppskattade, eftersom artisterna tvingas ut på extra djupt vatten. Nu får tittarna möjlighet att göra gott samtidigt som de ser till att sin favorit tar sig vidare i tävlingen.

– Det har varit högt deltagande i röstningen den här säsongen. Förhoppningsvis blir det en extra morot att rösta när tittarna vet att pengarna oavkortat går till Radiohjälpen, säger Fredrik Arefalk kanalchef TV4 och C More.

Utöver det vanliga tävlingsmomentet kommer Carola att bjuda på ett exklusivt framträdande med sin nya låt.

– Det kommer att bli ett fullspäckat program. Vi ser det som extra viktigt med kvalitetsunderhållning nu när många tvingas sitta hemma mer än vanligt. Att pengarna som kommer in går till de som har det tuffast just nu känns oerhört viktigt, säger programledaren Petra Mede.

Stjärnornas stjärnas operaavsnitt sänds klockan 20:00 på påskafton.

David Lindgren vann Stjärnornas stjärna 2020

Efter en stenhård kamp blev det till slut David Lindgren som fick lyfta glasstjärnan och ta hem titeln Stjärnornas stjärna 2020.
– Det känns fantastiskt, säger vinnaren.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.