Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Det blev en glittrande operakväll i Stjärnornas stjärna där samtliga artister utmanade sig själva och sina röstkapaciteter med bravur. Berömmet haglade från både gästcoachen Rickard Söderberg och expertjuryn Kishti Tomita och Jan Gradvall.

Mapei har imponerat genom säsongen och överraskat oss med att bemästra allt från dansband till hårdrock. Ikväll framförde hon en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen. 

- Den här erfranheten har passat mig perfekt, eftersom min musikstil i grunden är ganska splittrad. Det har varit så roligt, säger Mapei.

Nästa vecka är det dags för våra stjärnor att försöka bemästra hela två genres: country och visa. Missa inte det!

David Lindgren vann Stjärnornas stjärna 2020

Efter en stenhård kamp blev det till slut David Lindgren som fick lyfta glasstjärnan och ta hem titeln Stjärnornas stjärna 2020.
– Det känns fantastiskt, säger vinnaren.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.