Extern länk
Början på sidans innehåll

Världens viktigaste kväll

UNICEF:s och TV4:s årliga insamlingsgala. UNICEF:s och TV4:s årliga insamlingsgala.

Jenny Strömstedt och Daniel Norberg leder Världens viktigaste kväll - och roligaste

Den 4 maj är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll - och rolígaste. Och i år är arbetet för att skapa bättre förutsättningar för barn extra viktigt. Jenny Strömstedt och Daniel Norberg guidar tittarna genom en kväll som varvar humor och musik med barnens egna gripande berättelser.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: Foto: TV4

– Galan äger rum mitt i tuffa tider. Men tuffa tider drabbar också barnen. Därför känns det extra viktigt att få leda Världens viktigaste kväll även i år, säger Jenny Strömstedt.

Under de senaste månaderna har världen drabbats av spridningen av det nya coronaviruset. Barn i utsatthet drabbas ofta hårdare i kriser och under Världens viktigaste kväll – och roligaste får tittarna se det viktiga arbetet för att skydda barn och familjer.

Precis som förra året leder Jenny Strömstedt galan med humorstjärnan Daniel Norberg och tillsammans lotsar de tittarna genom en kväll som bland annat bjuder på starka berättelser från barns verklighet runt om i världen.

Janne Andersson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, reste tidigare i år till Botswana där undernäring bland barn är ett stor problem. Under galan får tittarna se Janne Anderssons möte med en tvåårig flicka som lider av svår undernäring.

Programledaren Pär Lernström har rest till Dhaka i Bangladesh där han mött barn som lever på gatan. Där träffade han bland annat 12-åriga Sagor som sover på en busstation och samlar plastflaskor för att försörja sig.

För underhållningen står bland annat skådespelarna Marianne Mörck och Ewa Fröling samt komikern Marika Carlsson. På scenen uppträder också artisterna Jill Johnson, Carola HäggkvistPetra MarklundMåns Zelmerlöw och Robin Stjernberg. Målet med kvällen är att inspirera fler att bli världsföräldrar.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll, och jag är så glad att Jenny står vid min sida. Trots knepiga tider i världen kommer vi att göra allt vi kan för underhålla och beröra och framför allt hjälpa barnen. Unicef gör ett fantastiskt arbete och jag hoppas att vi blir ännu fler världsföräldrar, säger Daniel Norberg.

Världens viktigaste kväll - och roligaste direktsänds från Cirkus i Stockholm den 4 maj klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Om UNICEF

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.