Lego Masters Sverige

Svenskt underhållningsprogram där 16 kreativa legofantaster gör upp i hopp om att ta sig hela vägen till final. Här utmanas deltagarna i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

Svenskt underhållningsprogram där 16 kreativa legofantaster gör upp i hopp om att ta sig hela vägen till final. Här utmanas deltagarna i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

Mauri Hermundsson leder nya satsningen LEGO Masters Sverige

Mauri Hermundsson, 24, har gjort succé på Youtube med kanalen Uppdrag mat. Nu är han aktuell med en helt ny roll – att programleda storsatsningen LEGO Masters Sverige på TV4.
– Det känns otroligt roligt. Det är en helt ny värld man kliver in i, säger han.

Med sin Youtubekanal Uppdrag mat har Mauri Hermundsson, också känd som Mustiga Mauri, nått stora framgångar och en miljonpublik. Nu tar Youtube-profilen klivet till tv-världen och blir programledare för TV4:s storsatsning LEGO Masters Sverige.

– Det är mycket mer uppstyrt än när jag gör mina klipp. Det här är ju en stor tv-produktion och det känns både väldigt kul och ganska läskigt att vara en del av, säger han.

Att Mauri Hermundsson skulle vara passa för rollen som programledare var dock inget som TV4 tvekade på.

– Mauris lekfulla charm passar perfekt i LEGO Masters Sverige. Hans skämtsamma nyfikenhet guidar oss på ett väldigt underhållande sätt genom tävlingen, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

LEGO Masters går ut på att lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Programmet har gjort succé i USA, Australien och Storbritannien. Med tillgång till över 2,5 miljoner legobitar får de tävlande byggförutsättningar de tidigare bara kunnat drömma om. Under säsongens olika utmaningar kommer de skapa allt från stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart legobitar och under tidspress.

Mauri berättar att knockades totalt av deltagarnas förmågor under inspelningarna.

– Sverige är ganska litet men det är uppenbart att det finns många skickliga legobyggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå de faktiskt håller. De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet, säger Mauri Hermundsson.

I programmet får Mauri sällskap av domaren Magnus Göransson. I vanliga fall är han designchef på LEGO och en riktig tungviktare i branschen.

– När det kommer till att bedöma Legobyggen finns det ingen som slår Magnus på fingrarna. Han ser alla de häpnadsväckande detaljerna som ingen annan skulle tänkt på. Och det gör att vi förstår vilka helt galna konstverk våra tävlande skapar. Byggena i LEGO Masters Sverige är djupt imponerande, säger Hans Abrahamsson.

Lego Masters Sverige har premiär i höst.

Lär känna Brickmaster Magnus Göransson

I Lego Masters Sverige får Mauri sällskap av domaren Magnus Göransson. I vanliga fall är Magnus designchef på LEGO. Här berättar han om hur dömer samt om man kan fuska när man bygger med LEGO.

Trailer för Lego Masters Sverige

Den 25 oktober är det äntligen dags för Lego Masters Sverige. Programmet där Sveriges bästa legobyggare utmanas i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

De tävlar i nya storsatsningen LEGO® MASTERS Sverige

Den 25 oktober har TV4:s nya tävlingsprogram LEGO® MASTERS Sverige premiär. Programmet har gjort succé i Australien, Storbritannien och USA – och nu är det äntligen dags för den svenska versionen. Åtta tvåmannalag kommer att tävla om vilka som kan bygga de mest häpnadsväckande legokonstruktionerna. Här presenteras deltagarna.