Karl Fredrik på Österlen

I det här blomstrande programmet följer vi med trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson till hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen. Här får vi njuta av bländande blomsterprakt och inspireras av Karl Fredriks passion för växter och blommor.

Karl Fredrik på Österlen – nytt trädgårdsprogram på TV4

Våren är här och med det börjar många längta ut i trädgården. Nu presenterar TV4 sitt nya livsstilsprogram Karl Fredrik på Österlen – med fullt fokus på trädgård och blommor.

– Det här är ett blomstrande och inspirerande program, som utspelar sig på en plats många tycker om. Och jag är övertygad om att svenska folket kommer att älska den charmanta, levnadsglada och mycket kunniga Karl Fredrik, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4. 

Karl Fredrik på Österlen har premiär 20:00 den 25 maj på TV4. I fokus står den välkända trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson och hans vackra gård Eklaholm på Österlen i Skåne. Karl Fredrik har länge varit en återkommande gäst i Nyhetsmorgon men nu bjuder han in svenska folket till sin egen hemmaplan.

– Det känns fantastiskt att programmet äntligen drar igång. Vi har väntat länge på det här, säger han.

På 1600-talsgården Eklaholm bor Karl-Fredrik tillsammans med sin sambo Petter Kjellén, hunden Halmet och katterna Leopold och JC. Gården är programmets hjärta och serien drivs av Karl Fredriks livslånga passion för växter i allmänhet och blommor i synnerhet.

– Tittarna kommer att lära sig massor om blommor, trädgård och inredning men framför allt kommer de få så mycket inspiration att de kommer att vilja springa ut i trädgården efter att ha tittat. I de här tiderna när många sitter hemma och känner att livet är lite tråkigt känns det perfekt, säger Karl Fredrik Gustafsson. 

Den uppmärksamme känner igen Karl Fredrik Gustafsson från programmet Mandelmanns gård, där han dykt upp som gäst.
– Karl Fredrik är en person som går rakt genom rutan. Efter att ha sett honom i olika sammanhang förstod vi direkt att han är som gjord för tv. Det här programmet kommer att vara som en grön, oemotståndlig oas i tablån, säger Caroline Norrby.

Programmet har premiär 20:00 den 25 maj på TV4, TV4 Play och C More.

Trailer för Karl Fredrik på Österlen

I det här blomstrande programmet följer vi med trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson till hans vackra 1600-talsgård Eklaholm på Österlen. Här får vi njuta av bländande blomsterprakt och inspireras av Karl Fredriks passion för växter och blommor. Premiär 25 maj!