Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

David Lindgren vann Stjärnornas stjärna 2020

Efter en stenhård kamp blev det till slut David Lindgren som fick lyfta glasstjärnan och ta hem titeln Stjärnornas stjärna 2020.
– Det känns fantastiskt, säger vinnaren.

Jon Henrik Fjällgren fick se sig besegrad av David Lindgren i den rafflande finalen – trots tre starka framträdanden. Förra årets vinnare Andreas Weise var på plats i studion för att lämna över priset, och alla gamla deltagare från säsongen kom tillbaka till scenen för att bjuda på show.

Finalen bestod av tre delmoment, där det första var en utmaning från juryn Jan Gradvall och Kishti Tomita och det andra var tittarnas favoritframträdanden från året, baserat på antalet visningar på TV4 Play och Youtube. Det sista momentet var en duett – där Jon Henrik och David tillsammans framförde Coldplays låt ”A Sky full of stars”.

David Lindgren är den tredje vinnaren i programmets historia. Första året vann Casper Janebrink och förra året var det alltså Andreas Weises tur. David Lindgren har genom säsongen bjudit tittarna på oförgrömliga nummer i allt från opera till hårdock och dansband.
– Jag är stolt över att ha fått visa upp min mångsidighet som artist. Det har varit en jäkla resa, säger han.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.