Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.

Det blir Sommar med Ernst i år igen. Programmet, som har premiär torsdagen den 18 juni på TV4, TV4 Play och C More, kommer att ha ett helt nytt upplägg med olika teman i varje avsnitt.

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

Säsongens första avsnitt kommer att ha fokus på trädgård och odling.
– Att vara ute och jobba med växter är nästan terapeutiskt. Det blir en fin start på säsongen, lovar Ernst Kirchsteiger.

Andra teman som kommer att dyka upp under sommaren är badrum, uteplatser, matlagning och kök.
– Jag tror verkligen att tittarna kommer att tycka om den här nya formen som är fullspäckad med inspiration. Det finns något för alla, säger Clara Tengbom.

Ernst Kirchsteiger kommer även att dela med sig av sina höjdpunkter från tidigare säsonger.
– Jag har hållit på med det här i många år nu. Det känns fint att kunna gå tillbaka och återuppleva gamla favoriter, säger han. 

Sommar med Ernst har premiär torsdagen den 18 juni 2020 klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More.

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.