Sverige mot Norge

Här möts några av Sveriges och Norges mest framgångsrika längd- och skidskyttestjärnor i spännande landskamper. Förutom imponerande kraftmätningar delar stjärnorna även med sig av stora händelser som format deras karriärer.

Här möts några av Sveriges och Norges mest framgångsrika längd- och skidskyttestjärnor i spännande landskamper. Förutom imponerande kraftmätningar delar stjärnorna även med sig av stora händelser som format deras karriärer.

Gunde Svan och Petter Northug programleder Sverige mot Norge

Skidlegendarerna Gunde Svan och Petter Northug är nya programledare för säsong två av ”Sverige mot Norge” på TV4, där norska och svenska skidstjärnor möts i tuffa lagtävlingar.

Under vintern på TV4 kommer norska och svenska skidhjältar på nytt att tävla i lag i andra tävlingsmoment än de är vana vid. Skidlegendarerna Gunde Svan och Petter Northug programleder säsong två av tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” och tillsammans kommer de att leda idrottsstjärnor genom lagtävlingar, individuella stafetter och dueller. För vinnarna i varje tävling väntar viktiga poäng och för förlorarna väntar ett straff med högt underhållningsvärde.

Så sent som i februari var Petter Northug en del av det norska laget som vann mot svenskarna i den första säsongen av "Sverige mot Norge". Den norske skidikonen ser fram emot att leda programmet tillsammans med Gunde Svan.

- Det sitter i ryggmärgen att sticka till och reta upp svenskarna, så det blir spännande att se om jag klarar av att hålla mig i skinnet när jag ska samarbeta med Sveriges största skidlegendar om programledarrollen, säger Petter Northug med ett leende.

Gunde Svan, som varit programledare på TV i snart 30 år, tror att hans nya kollega kommer att klara sig bra i programledarrollen.

- Petter och jag är förmodligen ganska olika, samtidigt tror jag att vi kommer att komplettera varandra. Jag har sett att Petter är bra framför kameran och han levererar skämt och repliker på löpande band, så jag tror att det kommer att bli bra, säger Gunde Svan.

Svan tror att det kan finnas en del rivalitet mellan de två före detta skidkungarna från Sverige respektive Norge.

- Vi får se om vi blir en programledarduo eller konkurrenter, skämtar han.

I "Sverige mot Norge" ges tittarna också möjligheten att bekanta sig bättre med skidhjältarna när de båda lagen samlas vid middagsbordet för samtal och aktuella teman från idrottarnas karriärer.

Säsong två av ”Sverige mot Norge” sänds i vinter på TV4, TV4 Play och C More. Programmet sänds även på norska TV2 under namnet Landskampen.

Streama första säsongen av Sverige mot Norge nu på TV4 Play. 

Säsong två av Sverige mot Norge – premiär 12 januari på TV4

Äntligen är det dags för revansch.
Den 12 januari är det premiär för den andra säsongen av Sverige mot Norge på TV4, där bland annat den svenska supertalangen Frida Karlsson ställs mot norska legendaren Marit Bjørgen.
- Tävla är det bästa som finns. Att få bryta av sommarträningen med att tävla, denna gång utan skidor på fötterna, går helt klart in på topplistan av det roligaste jag varit med om hittills i mitt 21-åriga liv, säger Frida Karlsson.

Här är stjärnorna som tävlar i nya säsongen av Sverige mot Norge

Frida Karlsson mot Marit Björgen. Det är en av duellerna att se fram emot i nya säsongen av Sverige mot Norge på TV4.
- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så himla häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger svenska skidstjärnan Frida Karlsson, som är en av deltagarna i den nya säsongen av Sverige mot Norge.

Tävlingsprogrammet Sverige mot Norge – premiär 9 januari på TV4

Charlotte Kalla mot Therese Johaug och Petter Northug mot Calle Halfvarsson.
Några av Sveriges och Norges största sportprofiler medverkar i det nya tävlingsprogrammet Sverige mot Norge, som har premiär den 9 januari på TV4, TV4 Play och C More.
- Det var intensiva inspelningsdagar, men man somnade alltid fylld av energi av alla upplevelser dagarna innehöll, säger Charlotte Kalla.