Morden i Sandhamn

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Norska stjärnan gör ny roll i Morden i Sandhamn

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin första roll i en svensk tv-produktion.

Hans karaktär Alexander gör entré i Morden i Sandhamn efter att Nora Lindes (Alexandra Rapaport) tidigare parhäst, polisen Thomas (Jakob Cedergren) har flyttat till Norge för att bo nära sin exfru och dotter. Under åtta avsnitt får skärgårdspolisen tillsammans med åklagaren Nora Linde hantera allt från dödliga festdroger, mord och ekonomisk brottslighet. Samtidigt tampas Nora med ett turbulent privatliv som singelmamma till en revolterande tonårsdotter.

- Det här är Morden i Sandhamn 2.0 och en av de bästa säsongerna hittills, enligt mig. Den innehåller mer spänning, komplicerade relationer och oväntade situationer som påverkar Nora på flera olika sätt. Det var ljuvligt att spela mot Nicolai som jag beundrat sedan vi spelade mot varandra i serien ”Kielergatan” 2018. Hans karaktär Alexander är både mångfacetterad, temperamentsfull och underhållande och bidrar med en härlig energi till serien, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn har premiär på C More den 3 augusti och på TV4 den 18 augusti. Kriminalserien är en av de mest populära och baseras på författaren Viveca Stens universum. När serien nu går in på sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner. Därför har man låtit böckerna och serien utvecklas fritt åt varsitt håll.


- Nu när nästan alla böcker filmatiserats får tv-serien gå sin egen väg. Samtidigt kan jag lova att alla som saknar Thomas kan möta honom i mina kriminalromaner. Jag gläder mig åt att ännu en gång se mitt älskade Sandhamn och mina karaktärer på tv, säger Viveca sten.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan WiderbergSara Heldt och Gustaf Skördeman. Morden i Sandhamn har fängslat tittarna under sex säsonger hittills. Den första sändes under julen 2010 och den förra säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i sex miljoner exemplar världen över.

C More och TV4 gör ny säsong av Morden i Sandhamn

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas ha premiär under 2020, går böckerna och filmatiseringen skilda vägar.

Nya mordfall skakar Sandhamn

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) ställs inför oanad ondska i semesteridyllen på vackra Sandhamn.

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Se succéserien Morden i Sandhamn i TV4 Play

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan.