C More

Robssons

Robssons är Sveriges första robcom - alltså robotkomedi. Serien handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats.

Robssons är Sveriges första robcom - alltså robotkomedi. Serien handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats.

Här är supercasten i Robssons – C Mores nya robcom för hela familjen

Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou tar plats som huvudrollsinnehavare i nya Robssons – en robcom för hela familjen.

Robssons är Sveriges första robcom - alltså robotkomedi - och är en idé av Fredde Granberg och Thomas Claesson som bland annat ligger bakom förra årets julkalender i SVT, Panik i tomteverkstan (2019), liksom Familjen Rysberg (2015) och kultförklarade Hem till Midgård (2004). Granberg och Claesson skriver och regisserar också Robssons.

Robssons handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats.  Robotfamiljens uppgift är att samla så mycket information som möjligt om hur människor lever, bland annat genom att iaktta sina grannar. Men uppdraget blir svårare än de trott. Människan visar sig vara en enormt komplicerad varelse fullproppad med något så märkligt som känslor.

Mamman i familjen Robsson, Roberta Robsson, spelas av Helena af Sandeberg (Störst av allt, Lyckligare kan ingen vara) medan robotpappan Robert Robsson spelas av Linus Wahlgren (Bäckström, Morden i Sandhamn). Barnen Robin och Rob spelas av Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou (Panik i tomteverkstan) respektive Victor Beer (I Just Want to be Cool, Småstaden).

De präktiga grannarna Carro och Jonas spelas av Maja Kin (Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet) och Messiah Hallberg (Finaste familjen, Stockholm-Båstad).

- När stora delar av forskarvärlden kämpar för att få fram de ultimata robotarna med AI, artificiell intelligens, så ville vi gå åt ett helt annat håll. Vi ville skapa världens första robotar med AO, artificiell ointelligens: Familjen Robsson, säger Fredde Granberg och Thomas Claesson.

- Robssons bjuder på precis den där knasiga igenkänningshumorn som bara Fredde Granberg och Thomas Claesson kan skapa, och med den här skådespelarlistan finns alla förutsättningar för en ny succé. Att sätta robotar i en sitcom-miljö har aldrig gjorts förut, och jag är helt övertygad om att vi är många föräldrar som längtar efter att samlas framför denna robcom tillsammans med våra barn i höst, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Robssons kommer ha premiär på C More i höst och är en serie i tio avsnitt á 22 minuter.