Extern länk
Början på sidans innehåll

Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en...

Sponsorer

Atria LönnebergaElonL'ORPhilips
Foto: Karolina Henke/TV4

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.

Uppdaterad: Publicerad:

- Det har varit tio härliga år med Sveriges mästerkock och att nu få avsluta med flaggan i topp och detta jubileumsprogram känns fantastiskt. Det är det absolut roligaste jag har gjort i min tv-karriär. Decenniets mästerkock kommer att bli något alldeles extra, det kan jag lova, säger Leif Mannerström.

De har alla nervöst presenterat sin första maträtt för juryn under auditionturnén, skrattat och gråtit under tuffa utmaningar, kämpat stenhårt mot andra talangfulla deltagare och en efter en slagit ut dem för att stå som slutlig vinnare i Sveriges mästerkock. Nu återvänder åtta Mästerkocksvinnare för att göra upp om vem som blir Decenniets mästerkock.

Då de alla redan är mästerkockar ligger ribban högt redan från första stund och det gäller att prestera på max för att fortsätta imponera på juryn. Det blir tuffare utmaningar än någonsin.

- Wow, vilken grej att få tävla mot de tidigare vinnarna, snacka om skräckblandad förtjusning att möta så duktiga matlagare! Jag var ju verkligen grönast i gänget, men jag gillar ändå att vara underdog, är ju tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna trots allt! Det märktes direkt att juryn förväntade sig mer än i den tidigare tävlingen, en helt annan press att kunna leverera på en högre nivå nu, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020.

Deltagare i Decenniets mästerkock:
Sigrid Bárány, Sveriges mästerkock 2012
Jennie Walldén, Sveriges mästerkock 2013
Amir Kheirmand, Sveriges mästerkock 2014
Sandra Mastio, Sveriges mästerkock 2015
Catarina König, Sveriges mästerkock 2016
Klara Lind, Sveriges mästerkock 2017
Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019
Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020

Louise Johansson (vinnare 2011) och Erik Hammar (vinnare 2018) hade tyvärr inte möjlighet att medverka.

Decenniets mästerkock sänds i åtta avsnitt med start måndag den 21 september klockan 20.00.