Morden i Sandhamn

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Det blir en åttonde säsong av Morden i Sandhamn!

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4.

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4. Nu kan vi berätta att det blir en åttonde säsong av den älskade serien baserad på författaren Viveca Stens universum.

- Jag har fått så otroligt mycket fin respons från alla möjliga håll på den här säsongen. Känner mig stolt och glad, och därför är det extra kul att kunna berätta att vi jobbar på ännu en säsong, säger Alexandra Rapaport.

 

- Det är väldigt roligt att tittarna fortsätter att älska mitt fiktiva universum som jag skapat kring Sandhamn och skärgården, säger Viveca Sten.

Gårdagens TV4-premiär av Morden i Sandhamn fick finfina tittarsiffror vilket visar på tittarnas kärlek till den rafflande kriminaldramaserien som utspelar sig i Stockholms skärgård. Totalt sågs första avsnittet av 770 000 på TV4. Även på C More har serien fått strålande siffror, i nivå med tittarsuccéerna Hamilton och Bäckström. Sedan premiären den 3 augusti är Morden i Sandhamn den överlägset mest sedda serien på C More.

 

- Det är otroligt kul att se att Morden i Sandhamn fortsätter att locka stor publik både linjärt och på C More. Den senaste säsongen är väldigt fin och vi är stolta över våra kreatörer och deras förmåga att bjuda publiken på en serie som känns aktuell och modern säsong efter säsong, säger Sonja Hermele, exekutiv producent för Morden i Sandhamn.

Samtidigt som sjunde säsongen av Morden i Sandhamn visas på TV4 och C More så pågår inspelningen för fullt av åttonde säsongen. Inspelningen kommer att ske i tre etapper fram till oktober 2021. Premiärdatum presenteras senare. Precis som i sjunde säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong 8 får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

 

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sju säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under hösten 2020. Se alla säsonger av Morden i Sandhamn här.

Norska stjärnan gör ny roll i Morden i Sandhamn

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin första roll i en svensk tv-produktion.

C More och TV4 gör ny säsong av Morden i Sandhamn

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas ha premiär under 2020, går böckerna och filmatiseringen skilda vägar.

Nya mordfall skakar Sandhamn

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) ställs inför oanad ondska i semesteridyllen på vackra Sandhamn.

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Se succéserien Morden i Sandhamn i TV4 Play

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan.