Kristallen

Det svenska TV-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 27 augusti 2020.

Det svenska TV-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 27 augusti 2020.

Storseger för TV4 och C More i flera kategorier på årets Kristallen

Under torsdagskvällen sändes tv-galan Kristallen där TV4 tog hem flera prestigefulla priser. Renée Nyberg och David Hellenius vann kristaller som Årets Programledare och årets succésäsong av Robinson prisades med en kristall i Årets Dokusåpa. Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet vann kategorin Årets barnprogram, och TV4 belönades med pris i Årets Sportproduktion för Fotbolls-VM 2019. Sist men inte minst vann Mandelmanns gård Årets Livsstilsprogram.

- Publikens orubbliga kärlek till David Hellenius gav honom hans åttonde Kristall, i år tillsammans med Renée Nyberg som tog hem publikens pris för Årets Kvinnliga programledare. Vilken fantastisk storslam för familjen Nyberg-Hellenius. Vi är så stolta över de här två hårt arbetade stjärnorna och priset är så välförtjänt, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på TV4 och C More.

- Det är en stor ära att få tittarnas kärlek och vinna det här priset. Att dessutom vinna det ihop med sin fru känns nästan på gränsen till för lyxigt! säger David Hellenius.

- Jag var otroligt hedrad bara av att vara nominerad till både Årets programledare och till Årets program! Att få vinna tittarnas pris är en stor ära och jag är verkligen så tacksam och överlycklig! Tittarnas uppskattning är det som verkligen betyder något på riktig, säger Renée Nyberg.

- Fantastiskt roligt att vår bredd och kvalitet prisas i Kristallen. Vi är stolta och glada över alla årets nomineringar och allt hårt arbete som ligger bakom. Det är extra roligt att vi har vunnit i så många olika kategorier. Det visar på bredden i vår verksamhet och betydelsen av våra program för så många människor, fortsätter Åsa Sjöberg.

- Robinson fortsätter skapa tv-historia och fängslar ständigt nya generationer av tittare. Det känns otroligt kul med ett kvitto på en fantastisk säsong med starka deltagare. Nu ser vi fram emot att snart kunna bjuda tittarna på en nytt Robinson-äventyr från Sverige och Haparanda, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

- Kristallen till Ture Sventon känns som ett väldigt fint erkännande för att vi samlar hela familjen framför högkvalitativt innehåll på C More. Jag vill rikta ett stort tack till Nordisk Film TV och Lisa Dahlberg, exekutiv producent, samt hela vårt dramagäng, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 & C More.

- Det är så roligt att ett program belönas med en Kristall efter sin femte säsong. Gustav och Maries liv på Österlen träffar rakt in i hjärtat på tv-tittarna, och i en föränderlig värld är det härligt att se att Djupadal är sig likt även i dessa tider. Jag är väldigt glad över det fantastiskt fina arbete som produktionsbolaget Meter och paret Mandelmann gör med programmet, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4.

- Det var en fantastisk sommar där landslaget återigen lockade en miljonpublik framför skärmarna. Vi känner oss hedrade över att prisas för den inramning som vi gjorde av Fotbolls-VM, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Så röstar du i Kristallens publikpriser

I årets Kristallen är David Hellenius, Renée Nyberg och Renées brygga nominerade från TV4-tittarna i publikpriserna Årets manliga programledare, Årets kvinnliga programledare och Årets program. Det är du som tittare som bestämmer vinnarna i respektive kategori.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2020

Det är återigen dags att prisa och hylla det gångna årets bästa tv-upplevelser. Petra Mede bjuder in tittarna till en glittrande galakväll när Kristallen sänds i TV4 klockan 20.00 den 27 augusti.

Rösta på dina TV4-favoriter i Kristallen

Nu har du möjligheten att rösta på tittarnas favoriter i de tre publikpriserna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare samt Årets program i Kristallen. De nominerade från TV4 är Tilde de Paula Eby, David Hellenius och Mandelmanns gård.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2019

Det stora tv-priset Kristallen fyller femton år och det med besked. Babben Larsson och David Sundin bjuder in tittarna till en stjärnspäckad gala som prisar och hyllar det gångna årets bästa tv-program.
Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 30 augusti 20.00 i SVT.

Nominera dina favoriter till Kristallen 2019!

Här kan du nominera dina favoriter från TV4 i kategorierna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare och Årets program. Röstningen avslutas 11 augusti 24.00.