Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Lär känna Felix Enghult i Idol

Felix Enghult, 23 år, från Göteborg deltar i Idols kvalvecka.

Felix Enghult, 23 år, från Göteborg beskriver sig själv som en go och gla kille som älskar att skratta åt sina egna skämt. Ju sämre skämt desto bättre. Han älskar även teater och musik.

Kronlund: "Du känns bekväm"

Felix Enghult fick dra en del ordvitsar innan han klev in till Idoljuryn i Göteborg. Efter sin auditin hamnar Idoljuryn i en diskussion om huruvida han var för stängd. Men han levererade så pass bra att de tog med honom.

- Om du inte har förstått det har du gått vidare med fyra stycken ja, säger Anders Bagge.

Därefter fortsatte han att leverera i slutaudition både i chorusline och med sin version av Can’t help falling in love av Elvis Presley.

Felix Enghult tog sig därefter vidare till Idols kvalvecka och han tävlar måndag 14/9 med låten Before you go av Lewis Capaldi.

Följ Felix Enghult på instagram: @officialenghult

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

PROGRAMINFORMATION
I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.