Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Lär känna Melissa Lund i Idol

Melissa Lund, 22 år, från Äspered deltar i Idols kvalvecka.

Melissa Lund, 22 år, har sjungit sedan hon var liten och är nyligen hemkommen från en musikutbildning i London. Hon beskriver sig själv som rolig, spontan och har lätt för att visa känslor och skulle alltid välja hemmakväll framför utekväll.

Digital audition

Melissa Lund hade inte möjlighet att närvara vid audition i Göteborg men det stoppade varken henne eller Idoljuryn. Hon sjöng sin version av Freya Ridings Lost Without you och fick med sig fyra ja. Hon tog sig vidare till slutaudition där hon efter chorusline sjöng Emmylou av First Aid Kit och Idols kvalvecka.

Torsdag 17/9 är det dags för Melissa Lund att tävla med låten Runnin' av Beyoncé.

Följ Melissa Lund på instagram: @melissa.lund

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.