Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Lär känna Nova Luther i Idol

Nova Luther, 16 år, från Stockholm deltar i Idols kvalvecka.

Nova Luther, 16 år, sökte till Idol i Stockholm och hade sällskap av bland annat sin lillebror som är hennes största fan. Nova har sjungit i kör och skrev sin första låt när hon var nio år gammal. På en lapp hemma på väggen står texten "One day I want to play my own concert on a big stage like Madison Square Garden" som hon läser varje dag.

Direkt till kvalveckan

Nova Luther totalcharmade hela Idoljuryn med sin version av If I ain’t got you av Alicia Keys på sin första audition. Även om det var nervöst under slutaudition så syntes inte det. Nikki Amini frågade jurykollegan Kisthi Tomita om hur vanligt det är att man hör en röst av Novas kvalité:

- En på tio miljoner, blev svaret från Kisthi Tomita.

I vanliga fall brukar man få vänta på beskedet om huruvida man tagit sig vidare till kvalveckan. Men för Nova Luther gick det fort. Idoljuryn kunde inte hålla sig och skickade henne direkt till kvalveckan efter solomomentet.

Nova Luther kommer att tävla på tisdag 15/9 i Idols kvalvecka med låten Girl on fire av Alicia Keys.

Följ Nova Luther på instagram: @nova.luther

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.