Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Lär känna Tara Naderpour i Idol

Tara Naderpour, 18 år, från Stockholm deltar i Idols kvalvecka.

Tara Naderpour, 18 år, från Upplands Väsby sökte till Idol i Stockholm och med sig hade hon sin pappa Nader. Han är hennes bästa vän och populär bland hennes kompisar. 

- Om jag går vidare skullle min pappa säga "jag visste det", säger Tara Naderpour innan hon gick in till Idoljuryn.

Hennes vänner beskriver henne som lojal, rolig och att hon bjuder på sig själv. Tara Naderpour var tidigare med i en grupp som uppträdde runtom i Stockholm.

Musikmässigt känner hon sig mest som sig själv när hon sjugner rnb.

Vill ha dig på repeat

På sin audition sjöng hon Call out my name av The Weeknd och sig fyra ja från Idoljuryn.

- Vi kan ta dig på repeat hela dagen tack, utbrast Nikki Amini.

Hon tog sig igenom chorusline och sjöng Havana av Camilla Cabello i solomomentet och nu är hon en av de 22 som tävlar i Idols kvalvecka. Tara Naderpour uppträder på torsdag 17/9 med Love on the brain av Rihanna. 

Följ Tara Naderpour på instagram: @taranaderpour

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.