Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Lär känna Kong Phan i Idol

Kong Phan, 31 år, från Stockholm deltar i Idols kvalvecka.

Kong Phan är 31-årig ingenjör från Stockholm som beskriver sig själv som en eftertänksam person med hatkärlek till scenen. Kong är från Vietnam och vill vara en röst för sitt ursprung och dem med asiatiskt ursprung i Sverige. När han inte skriver musik umgås han med familj, vänner och lirar fotboll.

Idoljuryn lyriska

Inför sin audition var Kong Phan orolig att inte komma över sin scenskräck  Men av den syntes inga spår när han sjöng Master blaster av Stevie Wonder.

- Vi har hittat ett geni, säger Alexander Kronlund medan han skakar Nikki Aminis hand.

Kong Phan tog sig vidare från chorusline till solosången där han sjöng En säng av rosor av Darin för att sedan ta plats i Idols kvalvecka. Kong tävlar på måndag 14/9 med Forever av Chris Brown. 

Följ Kong Phan på instagram: @kongicyc

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.