Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Lär känna Paulina Pancenkov i Idol

Paulina Pancenkov, 20 år, från Bjuv tävlar i Idols kvalvecka.

-Paulina Pancenkov, 20 år, från Bjuv älskar musik och att sprida glädje. Hon är uppväxt i en musikalisk familj och brukar sjunga tillsammans med sina systrar. Enligt henne själv är hon oftast nervös i början av ett uppträdande men blir hon lugnare.

"Ska vi rädda den här tjejen från Bjuv"

På sin audition i Helsingborg berättar Paulina Pancenkov att Bjud börjar bli för litet och efter att hon sjungit Bang bang av Ariana Grande, Nikki Minaj och Jessie J frågar Kisthi Tomita de övriga i juryn:

- Ska vi rädda den här tjejen från Bjuv?

Anders Bagge var till en början tveksam men vände snabbt och Paulina fick med sig fyra ja från Idoljuryn.

"Alltså jag skakar"

Det var nervöst inför solomomenetet för Paulina Pancenkov.

- Jag har sagt att jag ska ha mina hökögon på dig, säger Anders Bagge, vad kommer du sjunga för att du ska gå vidare i tävlingen?

Hon berättar att hon ska sjunga If I were a boy av Beyoncé för att texten säger så mycket om hur det är att vara kvinna.

När Idoljuryn ringer runt och ger besked till Helsingborgsdeltagarna är Paulina Pancenkov en av dem som går vidare till Idols kvalvecka. Hon tävlar torsdag 17/9 med låten Ain't my fault av Zara Larsson.

Följ Paulina Pancenkov på instagram: @paulinajrpancenkov

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Semifinal och "Juryns val"

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza till Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 8: "Det känns som du haft din egen agenda"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Herman Silow som senast fick lämna Idol. De reder ut frågetecken kring hans deltagande, hur framtiden ser ut och Nikki har tankar om hur deltagarna sköter sina sociala medier.

Herman Silow tvingas lämna Idol

I den åttonde fredagsfinalen blev det Herman Silow som fick minst röster av tittarna och tvingades lämna tävlingen.