Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Lär känna Mattias Nederman i Idol

Mattias Nederman, 26 år, från Skurup tävlar i Idols kvalvecka.

Mattias Nederman, 26 år, från Skurup beskriver sig som glad, skämtsam och till vardags kör han truck. Han har sysslat med musik sedan han var 13 år och spelat i flera olika band. 

"Aldrig hört förut"

På sin audition i Helsingborg sjöng Mattias Nederman Can't help falling in love av Elvis Presley och överraskade med sin sångröst.

- Jag har aldrig hört det här tidigare, säger Nikki Amini.

Kisthi Tomita berättar för sina jurykollegor och Mattias Nederman att hans stämma är en countertenor. Han får fyra ja och tar sig vidare till slutaudition.

"Börjar nästan gråta"

Mattias Nedermans nerver hade nästan lagt av på grund av allt pirr innan han gick in till Idoljuryn för at sjunga Darins låt En säng av rosor.

- Börjar nästan gråta, blir så otroligt rörd av det här, säger Anders Bagge.

Kisthi Tomita liknar Mattias röst vid en laserstråle som letar sig in till hjärtat. Idoljuryn är orolig för om Mattias nervositet kommer att klara av att gå vidare till kvalveckan och ber om att få tänka över. När Idoljuryn funderat klart skickar de Pär Lernström för att leverera det bra beskedet att Mattias Nederman gått vidare till Idols kvalvecka.

Han tävlar onsdag 16/9 med Harry Styles låt Adore you.

Följ Mattias Nederman på instagram: @m.nederman

Idols kvalvecka sänds måndag 14/9 till fredag 18/9 kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.