Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Feststämning i Sverigeväggen ikväll

Nu har du möjligheten att sjunga med, peppa och heja fram din favoritidol direkt hemma från tv-soffan genom att vara på plats virtuellt i Idols publikvägg.

Du kan vara en del av Idolfinalen på ett unikt sätt. Klä upp dig och familjen i finkläder för att få en chans att vara med i Sverigeväggen.

Det här är Sverigeväggen

I studion finns stor skärm som du kan bli en del av. Detta genom att koppla upp dig mot publiktjänsten med en dator och webbkamera. Då har du chans att bli en av dem som strömmas direkt från tv-soffan rakt in i Idolstudion.

Så här gör du

Du kan enbart ansluta om du använder en dator, en webbkamera samt en internetuppkoppling.

1. Öppna ett nytt fönster i webbläsaren
2. Surfa in på sverigevaggen.se
3. Följ instruktionerna

Vanliga frågor

Det står att jag är live men jag syns inte i TV, varför?
Live innebär att din bild strömmas till Idols redaktörer, det är många som vill vara med och tyvärr kan vi inte visa alla.


Varför måste jag ha en dator?
Vi vill kunna se dig, tyvärr stödjer inte alla telefoner detta ännu.

Måste jag godkänna kameraåtkomsten?
För att kunna vara med i publiken måste vi kunna se dig. Vi kan bara göra det om du godkänt kameraåtkomsten.

Det står att jag lämnade publiken
Vi vill att så många som möjligt ska få vara med, därför låter vi ibland personer lämna så att det blir plats för fler.

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

PROGRAMINFORMATION
I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.