Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Så blir du en del av Idols virtuella publik

Nu har du möjligheten att sjunga med, peppa och heja fram din favoritidol direkt hemma från tv-soffan genom att vara på plats virtuellt i Idols publikvägg.

Du kan vara en del av Idols kvalfinal på ett unikt sätt. I studion finns stor skärm som du kan bli en del av. Detta genom att koppla upp dig mot publiktjänsten med en dator och webbkamera. Då har du chans att bli en av dem som strömmas direkt från tv-soffan rakt in i Idolstudion.

Så här gör du

Du kan enbart ansluta om du använder en dator, en webbkamera samt en internetuppkoppling.

1. Öppna ett nytt fönster i webbläsaren
2. Surfa in på sverigevaggen.se
3. Följ instruktionerna

Vanliga frågor

Det står att jag är live men jag syns inte i TV, varför?
Live innebär att din bild strömmas till Idols redaktörer, det är många som vill vara med och tyvärr kan vi inte visa alla.


Varför måste jag ha en dator?
Vi vill kunna se dig, tyvärr stödjer inte alla telefoner detta ännu.

Måste jag godkänna kameraåtkomsten?
För att kunna vara med i publiken måste vi kunna se dig. Vi kan bara göra det om du godkänt kameraåtkomsten.

Det står att jag lämnade publiken
Vi vill att så många som möjligt ska få vara med, därför låter vi ibland personer lämna så att det blir plats för fler.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.