TV4:s omfattande bevakning av USA-valet: sträcksänder under 37 timmar

USA:s presidentval den 3 november kommer hårdbevakas av TV4 med rekordlång direktsändning under 37 timmar, som leds av erfarna programledare, experter och USA-korrespondenter.

– Vår samhällsjournalistik bär redan en stor del av dygnet i TV4, så vi vet att tittarna är med oss. I det här specialprogrammet erbjuder vi en rik palett av experter som kan ge kunskap och fördjupning. Vi tror att det är extra viktigt i det här valet att hjälpa tittarna att förstå hur valresultatet kommer att påverka världen, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för aktualitetsprogram på TV4.

TV4 kommer under hösten rikta strålkastarljuset på det 59:e presidentvalet i USA, som står mellan sittande president Donald Trump (Republikanerna) och Joe Biden (Demokraterna). TV4Nyheterna, Nyhetsmorgon, Efter Fem och Malou Efter Tio kommer löpande bevaka primärval, debatter och upptrappningen i valrörelsen. 

Höjdpunkten blir TV4:s extrainsatta valsändning som drar igång klockan 05.50 den 3 november och pågår fram till 19.00 den 4 november. Fyra rutinerade programledarpar kommer turas om att hålla i den 1,5 dygn långa sändningen.

Till sin hjälp har de expertkommentatorerna Marcus Oscarsson, Rolf Porseryd och Elisabeth Frerot som analyserar de senaste siffrorna, kandidaternas valkampanjer och andra intressanta händelser under valrörelsen. På plats i USA befinner sig korrespondenterna Ann Tiberg och Stefan Borg som rapporterar live med senaste nytt från New York respektive Washington, D.C.

- Det här ödesvalet är mer dramatiskt än på många år och dessutom väldigt polariserat. Därför är det viktigt med en nyanserad bevakning där vi analyserar valkampanjer, debatter och de senaste siffrorna. Det ska bli spännande att få bevaka denna världshändelse live tillsammans med tittarna, säger programledare Jenny Strömstedt.

Upplägg för TV4:s USA-valsändning (Med reservation för ändringar)

05.50 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 16.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

16.00 – 22.00 Tilde de Paula & Thomas Ritter

23.00 – 06.00 Anna Lindmarker & Martin Järborg

06.00 – 11.00 Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

11.00 – 15.00 Malou von Sivers & Anders Pihlblad

15.00 – 19.00 Tilde de Paula & Thomas Ritter

Så undviker du ökad brandrisk i jul

”Håll koll på tända ljus och befinn dig alltid i samma rum”, det är bara ett av de uppmaningar som brandman Johan Nilsson har till julfirare.

Här är julkalendrarna att satsa på i år

Prylexpert Åsa Wallenrud tipsar om 21 väldigt olika julkalendrar i Nyhetsmorgon.

Åsa varnar för att många av de mest populära kalendrarna med skönhetsinnehåll tyvärr redan är slutsålda.

Så ska våldsutsatta kvinnor skyddas

”Vi måste arbeta på bred front” menar Åsa Frostfeldt och Katarina Björkgren som är samordnare för Arbetsförmedlingen respektive utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Fotbollsåret 2020 ”Han kan vinna guldbollen - igen”

I kväll hyllas fotbollsstjärnorna när Fotbollsgalan blir fotbollsåret 2020 - detta mycket speciella år. "Blir inte så mycket gala, men alla föreningar och spelare ska hyllas" säger Frida Nordstrand som tillsammans med Lasse Granqvist leder den lite annorlunda galan.

Fysikern förklarar magiska ljusfenomenet ”Väldigt unikt i Sverige”

Många ställde frågan kring det ljussken som lyste upp himlen i stora delar av Mellansverige den 7 november. Nu vet vi mer om fenomenet - och hur och var vi ska leta efter meteoriter. Patrik Norqvist berättar de brinnande rymdstenarna som regnat ner på jorden."Ett coolt event" säger han när vi ringer upp honom i Umeå.

Psykologen: Det här kan du göra för att lindra barnets tics

Tics och Tourettes hos barn, vad innebär det? Psykologen Jenny Jägerfeld ger sina bästa tips på hur man kan hjälpa barn som är drabbade. "Finns vissa tics som kan bli besvärande" säger Jenny och det kan leda till oro hos föräldrar men hos många barn växer de bort med tiden.

Så fixar du bästa glöggmyset till 1:a advent

1 advent på söndag: Nu är tiden kommen för att mysa med glögg och goda snacks. Men hur ska vi pricka in rätt glögg i det stora utbudet? Och vad ska vi käka till för att matcha just glögg? Det har dryckesexperten Sanna Lindberg och krögaren Klas Lindberg svaret på som dukar upp med en supertips på tilltugg. Recepten hittar du på köket.se