Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Så här blir kvällens tv-historiska fredagsfinal av Idol

I kväll är det äntligen dags för Idols första fredagsfinal som genomförs på ett helt nytt sätt. Eftersom idolerna just nu befinner sig i karantän kommer varje idol att göra sitt framförande från rummet.

- Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade. Så en historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna, säger Pär Lernström programledare för Idol.
 

Under kvällen kommer juryn och Pär Lernström sända live från studion och prata med idolerna via länk. Alla idoler har fått möjlighet att framföra sina låtar. Ikväll kommer idolerna genomföra sina låtval på temat ”det här är jag”.


- I de här speciella tiderna ser vi fram emot att bjuda in tittarna till en härlig Idolkväll på ett helt nytt sätt. Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet. Alla Idoler är i karantän efter att några av dem har testats positivt för Covid-19. Det är en av de nödvändiga åtgärder som görs för att minska smittspridning, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4. 


Fredagsfinalen sänds kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.
 

Det är en unik första fredagsfinal i Idol. Deltagarna tävlar från sina hotellrum och en kommer att få lämna ikväll.

Se alla framträdanden här

Herman Silow 
Låt: Get lucky - Daft Punk ft Pharrell 

Indra Elg 
Låt: Just a girl - No doubt 

Caspar Camitz 
Låt: Watermelon sugar - Harry Styles 

Gabriel Abdulahad 
Låt: Dance monkey - Tones & I

Paulina Pancenkov 
Låt: Side to side - Ariana Grande

Niklas Hultberg 
Låt: Chandelier - SIA 

Ella Hedström 
Låt: Välkommen in - Veronica Maggio

Mattias Nederman 
Låt: In your eyes - The Weeknd

Nova Luther 
Låt: I wish - Stevie Wonder

Maya Arctaedius 
Låt: Sorry not sorry - Demi Lovato

Simon Karlsson 
Låt: The Cave - Mumford & Sons

Nadja Holm 
Låt: Freedom - Beyoncé ft Kendrick Lamar

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.