Lego Masters Sverige

Svenskt underhållningsprogram där 16 kreativa legofantaster gör upp i hopp om att ta sig hela vägen till final. Här utmanas deltagarna i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

Svenskt underhållningsprogram där 16 kreativa legofantaster gör upp i hopp om att ta sig hela vägen till final. Här utmanas deltagarna i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

De tävlar i nya storsatsningen LEGO® MASTERS Sverige

Den 25 oktober har TV4:s nya tävlingsprogram LEGO® MASTERS Sverige premiär. Programmet har gjort succé i Australien, Storbritannien och USA – och nu är det äntligen dags för den svenska versionen. Åtta tvåmannalag kommer att tävla om vilka som kan bygga de mest häpnadsväckande legokonstruktionerna. Här presenteras deltagarna.

I våras avslöjade TV4 att Mauri Hermundsson kommer att vara programledare för den nya storsatsningen LEGO® MASTERS Sverige som har premiär klockan 20:00 den 25 oktober. Med sig i programmet har han experten Magnus Göransson, som till vardags jobbar som designchef på LEGO. De tävlande lagen kommer under åtta veckor att utmanas i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart LEGO-bitar, och under tidspress.

– Det är uppenbart att Sverige håller världsklass när det kommer till skickliga LEGO-byggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå våra deltagare håller, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet, säger Mauri Hermundsson.

LEGO Masters har gjort succé i de länder där programmet hittills sänts och TV4 hoppas nu att det kommer att bli en framtida långkörare.

– LEGO är något som alla har en relation till, men att se vilka fantastiska konstverk våra tävlande kan skapa är något helt nytt. Jag tror att tittarna kommer att bli förtrollade när de får se magi växa fram med hjälp av legobitar, säger Joa Heimer, exekutiv producent på TV4 och fortsätter:

– Deltagarna i programmet är handplockade för sin kreativitet och breda kunskap inom legobyggande. Uppbackade av Mauri som programledare och Magnus med sin enorma expertis kommer de ge allt för att vinna titeln som Sveriges första LEGO-mästare.

LEGO Masters Sverige har premiär 20:00 den 25 oktober på TV4, TV4 Play och C More.

Lag 1:

Peter Ilmrud
Peter är 38 år och kommer från Upplands Väsby. Han arbetar som projektledare men är också en välkänd profil i LEGO-världen – både inom Sverige och utomlands.

Emil Lidé
Emil är 40 år, kommer från Lund och arbetar som mjukvaruutvecklare. Han älskar att bygga LEGO med inspiration från naturen – favoritbygget är träd.

Lag 2:

Stefan Eriksson
Stefan är 38 år och kommer från Bandhagen. Han arbetar som trollkarl och har ofta med sitt favoritintresse LEGO i sina shower.

Michael Lundqvist
Michael är 22 år och kommer från Bandhagen. Han studerar till förskollärare. Han bygger LEGO varje dag och hoppas att en dag kunna göra en karriär av sin passion.

Lag 3:

Robert Lundmark
Robert är 45 år och kommer från Skellefteå. Han arbetar som lärare och driver ett LEGO-museum tillsammans med lagkamraten Hans.

Hans Brettschneider
Hans är 55 år och kommer från Skellefteå. Han är egenföretagare och driver ett LEGO-museum tillsammans med lagkamraten Robert.

Lag 4:

Sarah Beyer
Sarah är 40 år och kommer från Klagshamn. Hon arbetar som bolagsjurist och älskar att bygga snygga hus och byggnader i LEGO.

Leonard Jegerås
Leonard Jegerås är 31 år och kommer från Tostared. Han arbetar som elektronikmontör. När det kommer till LEGO gillar han att tänka utanför boxen och är inte rädd att fatta djärva beslut med sitt byggande.

Lag 5:

Emma Farm
Emma är 31 år och bor i Sundsvall. Tidigare bodde hon i Huddinge och då kom hon på idén att bygga en enorm LEGO-modell av Flemingsberg bestående av 40 000 bitar. Med den har hon turnerat runt i Sverige.

Eva Svartkrut
Eva är 45 år och kommer från Lindesberg. Hon arbetar som lärare men på fritiden är det fullt fokus på LEGO. Hon har bland annat ställt ut sina makalösa byggen på olika LEGO-festivaler.

Lag 6:

David Gustafsson
David är 20 år och kommer från Mullsjö. Han driver ett eget företag där han bygger och säljer LEGO-modeller.

Rickard Stensby
Rickard är 39 år och kommer från Skövde. Han är expert på att bygga karikatyrer i LEGO och skapar allt från sagoväsen till världsledare och karaktärer från filmer. Till vardags arbetar han som affärschef.

Lag 7:

Daniel Eggens
Daniel är 49 och bor i Uppsala. Han arbetar som projektledare och har även legat bakom LEGO-utställningar och hållit kurser i LEGO-byggande.

Joakim Jidbacken
Joakim är 21 år och kommer från Norrköping. Hemma har han en egen bowlingbana som han byggt helt och hållet i LEGO. Till vardags studerar han grafisk design på universitet.

Lag 8:

Petter Åkeson
Petter är 47 år och kommer från Visby. Han arbetar som arkeolog. När det kommer till LEGO är det Star Wars-temat som är favoriten och han har såklart samlat på sig alla Star Wars-figurer som finns på marknaden.

Mattias Wahlgren
Mattias är 49 år och kommer från Visby. Han arbetar som kommunikatör men brinner för LEGO. Tillsammans med lagkamraten Petter Åkesson har han bland annat byggt en LEGO-version av hemön Gotland.

Lär känna Brickmaster Magnus Göransson

I Lego Masters Sverige får Mauri sällskap av domaren Magnus Göransson. I vanliga fall är Magnus designchef på LEGO. Här berättar han om hur dömer samt om man kan fuska när man bygger med LEGO.

Trailer för Lego Masters Sverige

Den 25 oktober är det äntligen dags för Lego Masters Sverige. Programmet där Sveriges bästa legobyggare utmanas i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer.

Mauri Hermundsson leder nya satsningen LEGO Masters Sverige

Mauri Hermundsson, 24, har gjort succé på Youtube med kanalen Uppdrag mat. Nu är han aktuell med en helt ny roll – att programleda storsatsningen LEGO Masters Sverige på TV4.
– Det känns otroligt roligt. Det är en helt ny värld man kliver in i, säger han.