Beck

Beck är ett svenskt kriminaldrama om polisen Beck och hans kollegor som bygger på Sjöwall-Wahlöös klassiska deckare.

Beck är ett svenskt kriminaldrama om polisen Beck och hans kollegor som bygger på Sjöwall-Wahlöös klassiska deckare.

Premiär för nya Beck-filmer – Martin Wallström i ny central roll

Den 6 november är det premiär för Beck – Undercover på C More, den första av fyra nya Beck-filmer. I denna film får tittarna lära känna en ny karaktär spelad av Martin Wallström (Mr. Robot, Snabba Cash, Johan Falk) som kommer röra om ordentligt i Beck-gruppen framöver. Den andra filmen, Beck – Utom rimligt tvivel har premiär 4 december.

De kommande fyra filmerna (Beck 39-42) är en direkt fortsättning på där vi lämnade Martin Beck (Peter Haber) sist. Polisarbetet fortsätter som vanligt men under ny ledning av Alexandra ”Alex” Beijer (Jennie Silfverhjelm) som rekryterades till stationen efter att ha slutfört ett internationellt uppdrag i Mellanöstern. Martin har i sin tur tagit över efter Klas Fredén (Jonas Karlsson) som fått ett ännu tjusigare chefsuppdrag på NOA.

Beck-gruppens sammansättning är den samma: Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Steinar (Kristofer Hivju). Morden som ska utredas blir allt grövre och utförs av alltmer avancerade gärningsmän från alla samhällsgrupper och Beck-gruppen står denna gång inför en ny rad riktigt svårlösta fall. Beck-gruppen lär också känna en ny karaktär, Josef (Martin Wallström), som verkar leva ett dubbelliv. Kan man verkligen lita på honom?

Martin Wallströms karaktär Josef kommer få en alltmer central roll i de kommande filmerna. Martin har tidigare haft roller i flera TV4- och C More-produktioner som Johan Falk, Morden i Sandhamn, Maria Wern och Snabba cash - Livet deluxe. Närmast har han haft en stor roll som Tyrell Wellick i internationellt hyllade och Golden Globe-vinnande cyberthrillerserien Mr. Robot.

Synopsis: Beck – Undercover (Beck 39). Premiär på C More 6 november
En ung kille har hittats mördad och Beck-gruppens arbete med mordet pekar i riktning mot ett knarknätverk. Klas Fredén har under lång tid haft nätverket under uppsikt, och han vill inte att hans utredning, som är inne i en kritisk fas, ska äventyras. Han låter dock Beck-gruppen, med Alex Beijer i spetsen, på nåder få arbeta parallellt med mordutredningen. Detta får Alex att hamna på ständig kollisionskurs med Fredén.

Konflikten gör att Martin Beck, numera chef, blir involverad i sin forna grupps arbete, något som livar upp honom. Steinar har det svårare, han slits mellan arbetet och längtan efter sina barn som efter separationen bor i Oslo. Oskar och Jenny försöker råda bot på Steinars ensamhet genom att få honom att prova Tinder.

Synopsis: Beck – Utom rimligt tvivel (Beck 40). Premiär på C More 4 december
Under ett ingripande görs ett makabert fynd i bakluckan på en bil och Beck-gruppen hamnar snabbt i skottlinjen för en tillsynes kallblodig mördare. Men saker är inte vad de verkar. Gruppen blir föremål för en påfrestande internutredning och Oscar hamnar i ett riktigt svårt dilemma.

Det blir Alex uppgift att lösa en både ovanligt och ofattbart grym mordgåta medan Beck-gruppen riskerar att falla samman inifrån. Martin Beck är tveksam till hennes sätt att hantera fallet, samtidigt som han själv tycks genomgå en personlighetsförändring. Pressen på Beck-gruppen blir hård, både internt och externt när media får nys om den misslyckade polisinsatsen och det sorgliga fyndet i bakluckan. Det här ska visa sig bli ett av gruppens mest emotionella fall.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. Filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance, som är del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. För regi står Pontus Klänge (Springfloden, Arne Dahl) och Lisa Ohlin (Wallander, Simon och ekarna). Johan BogaeusVeronica ZaccoFredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus. Beck är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och den tyska tv-kanalen ZDF. Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.

Beck 41-42 har premiär på C More under våren 2021.

Alla Beck-filmer går att se när du vill på C More.

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighetBröllop, begravning och dop och Hamilton. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som SolsidanGåsmamman och Beck.

Om Filmlance

Filmlance International grundades 1988 och är idag ett av Sveriges största produktionsbolag. Under de senaste trettio åren har bolaget producerat publik- och kritikerhyllade långfilmer för både bio, TV och streaming samt TV-serier, barn- och kortfilm.  Bland produktionerna märks svenska och internationella succéer som Bron, Kalifat, Beck och Morden i Sandhamn samt kommande produktioner som Top Dog, Björnstad och Vinterviken 2021. Filmlance har idag 28 fastanställda och är del av Banijay.

Rivstarta 2021 med två nya Beck-filmer

På nyårsdagen har Beck – Döden i Samarra premiär på C More, den tredje filmen i serien av fyra. En månad senare, den 5 februari, kommer Beck – Den förlorande sonen. Här är allt om de kommande filmerna. 

Beck | Teaser | Premiär 6 november på C More

Den 6 november är det premiär för Beck – Undercover på C More, den första av fyra nya Beck-filmer. I denna film får tittarna lära känna en ny karaktär spelad av Martin Wallström (Mr. Robot, Snabba Cash, Johan Falk) som kommer röra om ordentligt i Beck-gruppen framöver. Den andra filmen, Beck – Utom rimligt tvivel har premiär 4 december.

Peter Haber firar 20 år som Beck

På nyårsdagen är det premiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer. Dessutom har det gått 20 år sedan vi fick lära känna Peter Haber i rollen som svenskarnas favoritpolis.

Fyra filmer - fyra söndagar

Nu visar TV4 de senaste fyra Beck-filmerna. Det är filmerna Gunvald, Steinar, Vägs ände och Sista dagen som visas.