Inköpslista till höstens belysning

Hösten är här och mörkret med den. Andrea Brodin, inredare, berättar hur vi kan piffa upp hemmet med belysning.

Snäckformad lampa Pavo Tynell, Gubi

Golvlampa med stor skärm och mässingstopp, Pavo Tynell, Gubi

Vit liten lampa med räfflor, Hornbach

Militärgrön bordslampa, Jotex

Blomformad vägglampa, Jotex

Bordslampor med handtag, Rosendahl

Bordslampa i rotting, Åhlens

Litet sidobord i metall med stenskiva, Montana

Liten skrivbordslampa i mässing, Chipperfied, Wästberg

Vit lampa med vit skärm som sitter ihop, New Works

Brun lampa med räfflor, Iittala

Svart golvlampa, smal, Jotex

Svart golvlampa på tre ben, Markslöjd

Stor taklampa i bambu, Ikea

Takglaslampa som en kon, Foscarini

Golvlampa med mässingsfot och liten vit kula på toppen, Snowball, Northern

Vägglampa svart, Markslöjd

Svart golvlampa med ring i mässing, Gubi

Taklampa i rotting, liten, Åhlens

Stol, Gubi

Pläd, Davida

Doftljus, Malia

Svart smidesjärnslampa, Klippans Yllefabrik 

Här är Sveriges roligaste barn: ”Feel good-klipp"

Förra söndagen visade vi tre klipp från Instagramkontot Sveriges roligaste barn som följarna kunde rösta på. De var klipp med temat Sveriges roligaste syskon. Idag berättar och visar Sebastian, grundare av Instagramkontot @sverigesroligaste barn, vilka barnklipp som är Sveriges roligaste och varför.

Hundratals kvinnor gömmer sig från farliga ex: "Lever i fängelse utan galler"

Att tvingas bryta kontakten med alla och lämna allt man har. Det är verkligheten för 800 svenska kvinnor som flytt från våldsamma relationer och lever gömda med skyddade personuppgifter. För ett år sedan gick några av de här kvinnorna samman och startade en underjordisk motreaktion - nätverket Gömda kvinnor. Av säkerhetsskäl kan de här kvinnorna inte komma själva men vi istället gästas vi av Kerstin Weigl, journalist som följt deras arbete sedan start och Jenny Westerstrand, ordförande ROKS.

New romantic – Jan Gradvall om 80-talets guldålder för brittisk musik

1975-1985 var en guldålder för den brittiska artistfloden. Lika stark som 60-talet. Band som Eurythmics, Culture Club, Sade, Duran Duran och David Bowie ägde listorna runt om i världen. Musikjournalisten Jan Gradvall tar oss tillbaka till eran för 40 år sedan då genren new romantic tog över världen.

Så präglas Vetlanda av knivattacken: "Jobbigt att återfå vår trygghet"

På eftermiddagen i onsdags rapporterades det att flera personer skadats efter att en man gått till attack med en kniv. Sju personer skadades, flera allvarligt, och polisen grep till slut den misstänkta gärningsmannen. Senare under kvällen rubricerade polisen dådet som ett terrorbrott men drog tillbaka terrormisstanken dagen därpå. På plats är Vetlandapostens reporter Julia Löfquist och beskriver hur staden har präglats av attacken.

Kocken: Felet många gör med svartpeppar

Grunden i matlagning är inte bara råvarorna – det handlar minst lika mycket om kryddningen. Vi får besök av kocken Erik Videgard som djupdyker i tänket kring kryddor, smaksättning och varför man ska förvara sin svartpeppar i en skål i kylskåpet.

Trakasserier och tystnadskultur inom polisen: "Man tillåter det att fortsätta"

Att förebygga och förhindra brott är onekligen en av polisens viktigaste uppgifter. Men vad händer när de som ska upprätthålla lagen själva bryter mot den? Och detta samtidigt som chefer ser mellan fingrarna? Lisa Bjurwald, journalist och författare och Kerstin Dejemyr, fd polis har skrivit boken "Gärningsmannen är polis" som bygger på en granskning av många fall och intervjuer med drabbade som har kränkts, trakasserats och våldtagits inom poliskåren.