Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Han lever tack vare en misslyckad abort: ”Såddes något där”

Skrivit bok för att inspirera unga

Goran Asaads föräldrar var på flykt med tre små barn när de fick veta att de väntade barn igen. På grund av brist på mat och pengar genomförde de en abort. Men barnet överlevde och när familjen kom till Sverige föddes Goran. När han var sju år fick han reda på aborten, vilket väckte frågan om livets mening.

– Det såddes någonting där och man försöker förstå varför det var så. Med tiden växte man in i tanken att det är som det är. Sen försöker man ju också under tiden finna sig själv och finna sitt livs syfte. Sen kom jag på att ditt syfte i livet är det uppdrag du ger dig själv.

Nu har han skrivit boken En levande abort och med den vill han inspirera unga att finna sin röst och sin identitet. Han berättar att han har varit igenom många motgångar i livet, men att han alltid känt sig älskad av sin familj.

– Jag har inte känt mig utanför på något sätt utan det har blivit tvärtom att man har blivit överöst av kärlek för att man är det här speciella mirakelbarnet, säger Goran Asaad.

Se hela Gorans berättelse i spelaren ovan.

Namnmissen resulterade i år av mobbning – nu vill han stärka unga

Namnmissen resulterade i år av mobbning – nu vill han stärka unga