Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

Polisen fick larm om det misstänkt farliga föremålet vid 15-tiden.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Så många svenskar vill förbjuda koranbränning: "Förvånande"

Flest socialdemokrater för förbud • Sverigedemokrater mest tillåtande

TV4 Nyheterna har med hjälp av Kantar Public ställt frågan "Tycker du att det skall vara förbjudet eller tillåtet att bränna olika religioners heliga böcker offentligt som Koranen och Bibeln?" till tusen personer.

Andelen som vill förbjuda och tillåta är nästan exakt lika stor. 42 procent tycker att det ska vara förbjudet – medan 43 procent tycker att det ska vara tillåtet.
16 procent svarade att de inte vet.

– Jag tycker det är förvånande att så många vill förbjuda koranbränning. Det är nog chockerande för folk som försvarar yttrandefriheten, för det brukar vara argumentet mot detta, att ett förbud skulle vara en inskränkning av den mycket långt gående svenska yttrandefriheten, säger Ann Tiberg, TV4 Nyheternas politiska kommentator.

SD mest tillåtande

Flest socialdemokrater är för ett förbud, 48 procent. Tätt följt av centerpartister, där 47 procent tycker att det ska vara förbjudet.

Lägst andel som vill förbjuda bränning av religioners hela böcker är Miljöpartiet, med 31 procent. Följt av Sverigedemokrater och Liberaler, där 32 procent är för ett förbud.

Av de som tycker det ska vara tillåtet att bränna heliga böcker är Sverigedemokraterna mest tillåtande – 56 procent är för. Tätt följda av vänsterpartister, där 51 procent är för.
Minst tillåtande är socialdemokraterna, med 34 procent.

I spelaren: Hör hela Ann Tibergs analys