Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Biden till terrornätverket: ”Inte klara med er än”

Höll försvarstal om uttåget ur Afghanistan

Uppdaterad: Publicerad:

USA:s president Joe Biden förklarade i det första talet efter det amerikanska uttåget att "kriget i Afghanistan är över".

- Det här beslutet handlar också om att sätta stopp för en era med stora militära insatser vars syfte är att förändra andra länder, säger han.

Det var en något defensiv Joe Biden som efter förseningar trädde fram i Vita husets matsal för att tala om det amerikanska uttåget ur Kabul. Opinionsundersökningar har visat att många amerikaner är kritiska över hur kriget i Afghanistan avslutats. Men USA har lyckats med det som nu sägs vara avsikten: att hindra attacker från Afghanistan att nå USA, sade Biden och hyllade soldaternas som bidragit i insatsen.

- Vår strategi måste förändras. Vi kommer att fortsätta att bekämpa terrorister, men inte genom soldater på marken, fortsatte Biden.

Presidenten passade även på att kritisera företrädaren Donald Trump, som han menar gjort talibanrörelsen "starkare nu än de varit sedan 2001" genom att sluta ett avtal som innebar att tusentals talibanska fångar släpptes fria.

Se en bit ur Bidens tal i inslaget ovan.

TT

Relaterat
”Kritiken mot Joe Biden finns kvar”

”Kritiken mot Joe Biden finns kvar”

”Det finns en rädsla men man tänker att hotet är över”

”Det finns en rädsla men man tänker att hotet är över”