Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Layth, 14, hittad död i skogsparti – försvann från familjehem i Nyköping

Brotten kopplas till ökände ”Kurdiska räven” • Pojke misstänks för medhjälp till mord

Uppdaterad: Publicerad:

Två pojkar försvann från ett HVB-hem respektive familjehem och en av dem hittades mördad i Nynäshamn.
Nu har den andra pojken, 14-årige Layth, identifierats som den person som hittats död i Upplands-Bro.
Brottsmisstankarna kring dubbelmordet kopplas till ökände ”Kurdiska räven”, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

Kroppen hittades i fredags förra veckan av allmänhet som var ute och gick i ett friluftsområde i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.

På torsdagen meddelade åklagaren att identifieringen är klar och att den döde personen är Layth, 14. Anhöriga är underrättade.

Layth försvann mellan 24 och 25 juli, samtidigt som en annan 14-årig pojke. Layth var placerade på familjehem och den andra pojken på HVB-hem, båda i Nyköping.

Sent på kvällen den 31 juli larmades polisen till ett skogsparti i Nynäshamns kommun. Förbipasserande hade hittat den första 14-årigens kropp.

Enligt TV4 Nyheternas uppgifter var tonåringen knivhuggen och hade tecken av misshandel på kroppen. Åklagaren vill inte i detalj kommentera uppgifterna men uppgav att pojken utsatts för ”kraftigt våld”.

Även i fallet med Layth ska det enligt uppgifter till TV4 Nyheternas finnas starka misstankar om brott. Kroppen tros också ha försökt döljas.

”Kopplingar till Kurdiska räven”

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna utreder polisen koppling mellan händelserna och det kriminella nätverket Foxtrot och dess ledare Rawa Majid, 37, som även kallas för ”Kurdiska räven”.

– Det finns tydliga indikationer på att brotten kan kopplas till ”Kurdiska räven” och personer som agerar på uppdrag av honom, säger en uppgiftslämnare.

Den 11 augusti häktades en 15-årige pojke på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov på Layth. I dag, vid omhäktningsförhandlingen, ändrades rubriceringen till medhjälp till mord.

– Det har framkommit omständigheter i ärendet som gör att misstanken nu är medhjälp till mord. Vilka omständigheter det är kan jag inte gå in på, säger senior åklagare Hanna Cardell som leder förundersökningen.

Ingen är ännu gripen för mordet på 14-åringen i Nynäshamn.

Fotnot: Layths familj har gett sitt godkännande till publicering av namn och bild.

Relaterat
Försvunnen pojke misstänks mördad

Försvunnen pojke misstänks mördad