Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 11:32

Kraftigt stigande intäkter för pantbankerna

Lågkonjunkturen innebär bättre tider för vissa företag. En undersökning som TT har gjort visar att de två största pantbankerna får in betydligt många fler smycken och klockor de två första månaderna i år jämfört med samma period förra året.

Pantbanken Sverige lånade ut för 212 miljoner kronor i januari och februari i år, jämfört med 171 miljoner kronor samma period förra året – en uppgång med 24 procent.

Motsvarande ökning för den andra, Sefina Pantbank, låg på 17 procent.

– Ofta får vi fler kunder som lånar ett lägre belopp, de lånar inte för att investera i någonting utan för att betala den tillfälliga räkningen eller den höjda bolåneräntan, säger Peter Sundström på Pantbanken Sverige.

Läs mer

Idag 11:21

“Tiger King“-stjärnan stänger sin djurpark

Carole Baskin blev en världskändis 2020, när Netflix-dokumentären “Tiger King“ släpptes. Den kontroversiella filmen handlar om djurparker i Florida, USA, som fylls med exotiska djur från världen alla hörn.

Carole Baskins park, som bland annat huserar 41 tigrar, ska nu stängas – de meddelar parken i ett pressmeddelande.

Anledningen ska vara de förändrade lagarna kring djurhållning som införts i USA. De nya lagarna har skärpta krav för ägandet av tigrar, lejon och jaguarer, rapporterar CNN. Baskins kattdjur ska enligt pressmeddelandet flyttas till en djurpark i delstaten Arkansa.

Läs mer

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer
Senaste dygnet

SD kräver rikspolischefens avgång

Anser att Thornberg inte kan hantera gängbrottsligheten • Strömmer: Han har regeringens förtroende

Sverigedemokraterna kräver att rikspolischef Anders Thornberg avgår, rapporterar Sveriges Radio Ekot. SD motiverar kravet med Thornbergs oförmåga att få bukt med gängkriminaliteten.

SD har framfört kravet till justitieminister Gunnar Strömmer (M) på ett möte med polisledningen och regeringen, enligt Ekot.

– Vi menar att det behövs en ny polisledning som kommer in med ny kraft, ett kanske delvis annat sätt att tänka som på ett bättre sätt förstår situationens allvar, och som är villig att också på allvar ta tag i de problem som vi står inför, säger Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, till Ekot.

Interna problemen

Justitieminister Gunnar Strömmer säger till TT att regeringen har fortsatt stort förtroende för Thornberg.

– Min utgångspunkt är att vi har ett väldigt allvarligt läge med skjutningar och sprängningar, framför allt i Stockholm just nu. Jag och regeringen har fullt fokus på att stödja polisen i det allvarliga läge som råder och göra allt vad som krävs för att bryta våldsspiralen, säger Strömmer.

TT

Per Hermanrud om SD-kravet: ”Exceptionellt ovanligt och väldigt allvarligt”

Per Hermanrud om SD-kravet: ”Exceptionellt ovanligt och väldigt allvarligt”

GW om rikspolischefen: ”Hans dagar är nog räknade”

GW om rikspolischefen: ”Hans dagar är nog räknade”