Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheter

Rekordlågt stöd för Boris Johnson efter drinkfesten

Sex av tio vill att han avgår • ”Föraktligt att bryta mot sina egna regler”

Uppdaterad: Publicerad:

Stödet för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har sjunkit till bottennivåer, efter avslöjanden om fester på 10 Downing Street medan resten av landet höll strikt lockdown.

I Uxbridge utanför London, premiärminister Boris Johnsons egen valkrets, är många väljare djupt kritiska mot att företrädare för regeringen hållit fester under coronarestriktionerna, i strid mot sina egna regler.

– Jag tycker att det är motbjudande att en ledare bryter mot sina egna regler. Jag tycker att det är föraktligt, säger 31-åriga väljaren Keith Kelly.

”Övertygad om att det var en arbetstillställning”

Sex av tio väljare tycker att han ska avgå, visar en ny opinionsundersökning för den brittiska tidningen Observer. Boris Johnson själv har i veckan bett det brittiska folket om ursäkt, och säger att han inser att det ser ut som om man brutit mot reglerna. Men själv säger han sig inte förstått att det var en fest han deltog i.

– När jag gick dit strax efter sex, den 20 maj, träffade jag delar av min personal och gick sen tillbaka till kontoret efter 25 minuter. Jag var övertygad om att det här var en arbetstillställning, sade Boris Johnson.

I spelaren ovan: Brittiska väljare uttrycker sin vrede mot premiärministerns beteende.

Relaterat