Extern länk
Början på sidans innehåll

Skolmassakern i Texas

Skolmassakern i Texas

Här samlar vi all rapportering om skolmassakern i Uvalde, Texas. Här samlar vi all rapportering om skolmassakern i Uvalde, Texas.

Texasskolan där 19 elever sköts ihjäl ska rivas

600 elever berörs • Inte första gången

Uppdaterad: Publicerad:

Grundskolan Robb Elementary i Uvalde i Texas, där 19 elever och två lärare sköts ihjäl av en ung gärningsman, kommer att rivas. Det uppger stadens borgmästare Don McLaughlin. Han har tillsammans med skolchefen beslutat att skolan ska rivas då de anser att man omöjligt kan kräva att ett barn eller en lärare någonsin ska behöva sätta sin fot där igen. Totalt är det närmare 600 elever som berörs, från andraklassare till fjärdeklassare.

Inte första gången

Det är inte första gången man river en skola av den anledningen i USA. Skolan Sandy Hook i Newtown, Connecticut, jämnades med marken efter en liknande skjutning 2012 då 20 elever och sex ur personalen dödades.

Politiska motståndarna enas

Exakt när rivningen kommer att ske är inte klart än. Under tiden debatteras det flitigt kring stadens polis, som fått mycket hård kritik för att ha agerat alltför senfärdigt. Samtidigt har republikanerna och demokraterna enats om skärpta vapenlagar, som bland annat innebär hårdare bakgrundskontroller av unga vapenköpare.

Hör mer i spelaren ovan.

Relaterat
Miah, 11, överlevde skolmassakern: ”Jag täckte mig med min väns blod”

Miah, 11, överlevde skolmassakern: ”Jag täckte mig med min väns blod”

Barn förs till sista vilan efter skolmassakern i Texas

Barn förs till sista vilan efter skolmassakern i Texas