Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

Polisen fick larm om det misstänkt farliga föremålet vid 15-tiden.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Kampen mot farliga träd växlas upp: Här är maskinen som ska göra jobbet

”Kan komma rakt ner på bilen när du kör”

Problemet med träd som riskerar att falla ner över mindre vägar är ovanligt stort på grund av en snörik vinter i delar av norra Sverige. Träden som skadas av snötyngderna böjs, blir hängande över vägarna och rasar.

– På vissa sträckor måste vi köra slalom mellan träden, säger Roger Jonsson, projektledare Trafikverket.

Nu testar myndigheten en ny metod för att snabbare kunna röja bort farliga träd längs vägarna. Det är en ombyggd buskröjare, utrustad med tre sågklingor, som ska göra jobbet.

Det är många mil väg som måste röjas. Men det är nödvändigt, enligt Trafikverket.

– Sen är det ju det att ett, två, tre så går de av och du får ingen förvarning. Det kan komma rakt ner på bilen när du kör, säger Roger Jonsson.

Se när maskinen röjer längs vägarna i spelaren ovan.