Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Om det inte vore för Dundra hade vi inte hittat tjuven”

Hjältehunden Dundra har tagit fast en tjuv tillsammans med polisen och hundföraren Maja.

Sverigesvepet har tagit sig till Gävle för att prata hundföraren Maja om den fyraåriga schäfern som har jobbat som polishund i två år.

”Meghan Markle är extremt ovanlig när hon berättar om missfallet”

Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, berättade idag att hon har fått missfall. ”Det är extremt ovanligt att kungligheter är så här öppna”, säger Petra Nordlund McGahan, utrikesreporter. Journalisten Nina Campioni menar att Meghan Markle hjälper fler att berätta om sina missfall genom att vara öppen.

Här intar pingvinerna planen

Vem känner sig inte lite uttråkad för tillfället? Här ger sig fyra oemotståndligt söta pingviner ger sig in på oprövad mark i Chicago.

Slut på pollenmätningar i norr: "Många som upprörs"

Sverigesvepet med Axel Pileby tar oss till Umeå, där Jan-Erik Wallin har varit den ansvarige för de årliga mätningar över pollen i över de fyra nordligaste regionerna i Sverige i över 30 år. Men med hans pension slutar mätningarna genomföras – för inga vill betala för dem.

Ärkebiskopen om kyrkans undantag: ”Det betyder mycket för många"

Igår uttryckte ärkebiskop Antje Jackelen att det var ovärdigt att inte låta folk ta farväl av sina nära och kära eftersom även begravningar omfattades av gränsen på åtta personer. Idag har regeringen gjort undantag för begravningar och ärkebiskopen är lättad.

Alternativa sociala medier tar fart i USA efter valet

Alternativa sociala medier ökar kraftigt efter USA-valet och Trumpväljare väljer bort plattformar som Facebook och Twitter då de allt oftare flaggar eller censurerar inlägg som betraktas som missvisande. Utöver alternativa sociala medier ökar även nyhetssajter och tv-kanaler långt ut på högerkanten. Sebastian Bay, expert på desinformation vid Totaltförsvarets forskningsinstitut, FOI, förklarar vad som kännetecknar de alternativa plattformarna. Vår reporter Tomas Kvarnkullen är på plats i en av nyckelstaterna där resultatet blev extremt jämt, nämligen Georgia.

Program från TV4

”Maradonas liv var välsignat och problematiskt”

Diego Maradona rönte enorma framgångar men hade också ett stökigt liv kantat av missbruk. Här berättar Tilde de Paula och Axel Pileby om hur omvärlden rapporterar och reagerar på fotbollsstjärnans död.

Thomas Ravelli: ”Maradona brände sitt ljus i båda ändar”

”En gång har jag mött honom, och det är en fantastisk fotbollsspelare. Han gjorde sina medspelare bättre”. Det säger Thomas Ravelli om Diego Maradona. Här berättar Ravelli om vad som gjorde Maradona till en av fotbollsvärldens största, och om hans livsstil som inte var ovanlig för en fotbollsspelare.

Diego Maradona död: ”Den allra största någonsin”

Fotbollslegendaren Diego Maradona har avlidit, 60 år gammal. ”Han är en av de allra största, och han lämnade ingen oberörd”, säger
Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen. ”Han har visat så många sidor av sig själv, både på och utanför planen, helar Argentina är i sorg”, säger programledaren Anna Brolin.

Efter massiva kritiken: Julgranen är på plats

Stad efter stad rapporterar om att årets julgranar är på plats. Förra året hade inte Linköping någon offentlig gran, men i år är traditionerna extra viktiga, säger Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping.