Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

20-åringen ledde pedofilring – greps efter razzia på darknet

Förgrep sig på 1-årig flicka över 100 tillfällen – rekordstort skadestånd väntar • Ledare för internationellt nätverk

Uppdaterad: Publicerad:

En 20-årig man dömdes igår till grov våldtäkt mot barn vid 49 tillfällen och grovt sexuellt övergrepp mot barn vid 153 tillfällen. Brottsoffret är ett litet barn som precis var fyllda ett år när det startade.

Det var när polisen granskade ett pedofilforum på darknet som dom upptäckte den idag 20-årige mannen. Darknet är ett slags hemlig del av internet där användarna kan var anonyma. Mannen  delade grova våldtäktsfilmer på ett mycket litet barn. Enligt förundersökningen startade våldtäkterna när flickan var precis var fyllda ett år. Övergreppen skall bland annat ha skett i mannens bostad.

– Det är ett fruktansvärt utnyttjande av ett barn som inte kan freda sig. Det som framkommer väldigt tydligt av utredningen och vad misstänkt själv har berättat är att han faktiskt ute på darknet varit drivande i brottsligheten, säger Annika Wennerström, specialiståklagare.

Mannen har erkänt våldtäkterna som bland annat skall ha skett när han varit barnvakt åt flickan. Brotten har begåtts under över ett års tid fram tills i maj i år och mannen döms nu av falu tingsrätt till det längsta straff en 20 åring kan få 12 års fängelse. Han skall betala ett rekordstort skadestånd till flickan på nästan 1,3 miljoner kronor.

– Det allra mest anmärkningsvärda med den här domen det är det stora skadestånd som har dömts ut i kränkningsersättning. För det finns inget som liknar dom här beloppen i praxis sedan tidigare. Praxis har legat på hälften - 600 000 kronor, säger Annika Wennerström, specialiståklagare.

Relaterat
Så skyddar du ditt barn på nätet: ”Förbud är ingen lösning”

Så skyddar du ditt barn på nätet: ”Förbud är ingen lösning”