Nya budet från FHM ”Då kan munskydd ha effekt”

Folkhälsomyndigheten om nya åtgärderna • ”Vi får rapporter att folk inte gör rätt”

Spridningen av viruset ökar i Sverige igen och flera regioner har infört skärpta rekommendationer för att minska smittspridningen.

- Vi får rapporter att folk inte lyssnar och gör rätt, det är onödigt, nu behöver alla följa rekommendationerna, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten. Här berättar hon om de nya förhållningsreglerna som presenterades under onsdagen och varför de ändrat sig i munskyddsfrågan.

- Det kan vara en ytterligare åtgärd men det finns ingen ny evidens i frågan, säger Sara Byfors i klippet och håller fast vid att hålla avstånd är bättre än munskydd.

Carro besöker en hönsgård ”Det här är KBT för mig”

Det har blivit allt vanligare att skaffa höns, även om man är storstadsbo, berättar vår flygande reporter Carolin Björnerhag som besöker en hönsgård i Hjorthagen. Det går utmärkt att ha hönor i stan, berättar en av hönsskötarna Kerstin Marselius som varit med från start för 25 år sedan. Karin Foureaux som vuxit upp med hönor och färska ägg berättar hur bra det är för barn i stan att umgås med djur.

Bröderna Norén: ”Amerika är vår tids Jerusalem”

Det finns en fara i att drömma – man riskerar att gå miste om verkligheten, samtidigt som drömmarna leder oss framåt. Musikerna Viktor och Gustaf Norén berättar om sin syn på drömmar i allmänhet, och om Amerika i synnerhet.

Här lockas sjukvårdspersonal med glass och fiskekort

Bräcke kommun testar en annorlunda metod för att få vårdpersonal under sommarperioden i år. Där lockar man med förmåner som gratis boende, glass, hårklippning och fiskekort. Målet är att slippa betala dyra bemanningssjuksköterskor.
Emelie Wennstig, chef för hälso- och sjukvårdspersonal Bräcke: ”Vi försöker tänka nytt och annorlunda”.

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se